Stres nepotláčajte, snažte sa mu vyhýbať.dreamstime
StoryEditor

Zatočte so stresom! Pomôžu vám tieto prírodné lieky

31.12.2022, 10:00
Zdravie

Dá sa povedať, že stres je každodennou súčasťou vašich životov. Niekedy si stres ani neuvedomujete a zvládate ho ľavou zadnou. Inokedy je potrebné zabojovať s ním aj prostredníctvom podporných látok. Jednoznačne je však lepšie siahnuť po prírodných antistresových prípravkoch, než po liekoch, alebo naopak stres potláčať a nevenovať mu dostatočnú pozornosť.

Matcha

O výhodách zeleného čaju matcha sme písali nedávno. Má mnoho veľmi dobrých účinkov na ľudský organizmus. Ak sa bavíme o emóciách a náladách, matcha vám ich pomôže lepšie zvládať a tiež regulovať. To je veľmi dôležité napríklad vo vypätých situáciách, v ktorých sa z času na čas ocitne každý. Matcha je navyše dokonalý stimulant hormónov šťastia a radosti, takže je to zaručený zdroj dobrej nálady.

image

Matcha čaj vám pomôže lepšie zvládať stres.

dreamstime

Horká čokoláda

Kvalitná horká čokoláda, ktorá má vyšší obsah kakaa tiež dokáže zahnať pochmúrne myšlienky a pôsobí antistresovo. Určite je lepšou voľbou, ako siahnuť v prípade stresu po iných sladkostiach, ktoré navodia len chvíľkový dobrý pocit.

image

Aj horkou čokoládou môžete zabojovať proti stresu.

pexels

Pohyb

Pravidelný pohyb dokáže s telom aj psychikou hotové zázraky. Už pol hodinová prechádzka vám bude stačiť na to, aby ste sa cítili oveľa lepšie. Ak si pravidelne doprajete intenzívny tréning v podobe behu, kardio cvičení či iných aktivít, stres sa vám bude vyhýbať. A ak ho náhodou aj budete mať viac, ako je vhodné, vďaka športu ho dokážete filtrovať podľa potrieb

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 01:36