Nezabudnite si počas zimy doplniť vitamíny.dreamstime
StoryEditor

Lipozomálne vitamíny: Toto sú dôvody, prečo by ste im mali dať prednosť pred bežnými vitamínmi, ktoré ste užívali do teraz

10.12.2022, 15:00
Zdravie

V zime na vás útočia vírusy a baktérie z každej strany. Vaša imunita a obranyschopnosť organizmu je častokrát oslabená a to aj v dôsledku zlej životosprávy či nadmerného stresu. To, že je nevyhnutné niektoré vitamíny a živiny suplementovať už viete, no ako si vybrať spomedzi všetkých vitamínov na ktoré narazíte? A prečo by ste mali uprednostniť tie lipozomálne pred normálnymi vitamínmi?

Častokrát pri výbere potravín či vitamínov zohľadňujete v prvom rade cenu. No niekedy je naozaj lepšie si priplatiť, presne ako v prípade lipozomálnych vitamínov.

Lipozomálny boom

Lipozomálna technológia spôsobila na trhu s doplnkami výživy a vitamínmi doslova boom. Je to revolučné spracovanie suplementov. Má dokonca veľmi dobré prognózy aj do budúcna, pretože je vysoký predpoklad, že sa budú takto spracované vitamíny a lieky používať aj pri liečbe rôznych ochorení. Lieky sa práve vďaka lipozómom dostanú priamo do poškodených buniek.

Vyššia cena, lepší efekt

V tomto prípade platí pravidlo, že za kvalitu si jednoducho musíte zaplatiť. Aj keď, v končenom dôsledku to ani zďaleka nie je tak, že zaplatíte viac. V podstate ide o to, že lipozomálne vitamíny sa oproti tým normálnym oveľa lepšie vstrebávajú do tela a zároveň majú aj lepší účinok. V tomto prípade hovoríme zhruba až o 80 percentom rozdiele v prospech lipozomálnych vitamínov či doplnkov. Môžeme teda pokojne povedať, že lacnejších vitamínov by ste museli zjesť niekoľko násobne viac, aby sa ich efekt priblížil vitamínom lipozomálnym. V konečnom dôsledku ste tak vôbec neušetrili, práve naopak.

Nezaťažené trávenie

Ďalším výrazným mínusovým bodom pre bežné doplnky výživy je, že môžu zaťažiť tráviaci trakt a pečeň. Tu opäť za dlhší koniec ťahajú lipozomálne prípravky. Tie sú naopak tak k tráveniu, ako aj k organizmu oveľa šetrnejšie. Lipozomálna forma je zapuzdrená fosfolipidmi. Tie sa prirodzene vstrebávajú a telo vôbec nezaťažujú. Lipozóm zabezpečuje presun vitamínov priamo do čreva a fosfolipidy zase splývajú s vonkajšou vrstvou buniek. Vďaka tomu sa lipozomálne vitamíny vstrebávajú až v 80 percentách a to priamo v bunkách, kde si robia svoju prácu najefektívnejšie. Pri normálnych vitamínoch a doplnkoch výživy či mineráloch môžeme hovoriť o 20 percentom vstrebávaní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 17:19