Bezproblémové holenie vyžaduje svoj postup.
StoryEditor

Najlepší spôsob ako si oholiť líniu bikín bez zbytočných začervenaní

09.11.2022, 10:28
Zdravie

Ak máte vo zvyku holiť si líniu bikín, viete, že to nie je také jednoduché. Jeden nesprávny pohyb a môžete skončiť s podráždením pokožky, popálením od žiletky alebo zarastenými chĺpkami. Našťastie dodržiavaním správnych krokov si zaistíte, že získate požadovaný vzhľad a žiadny z neželaných efektov.

Vyčistite si holiaci strojček 

Po každom holení si čepele vydezinfikujte alkoholom a teplou alebo horúcou vodou. Ak váš holiaci strojček vyzerá hrdzavo a už ho nejaký čas používate, vyhoďte ho. Vymeňte staré čepieľky, ktoré ste používali na viac ako päť až sedem holení.

Upokojte zarastené chĺpky a hrbolčeky

Ak sa po holení objavia červené hrbolčeky, existuje mnoho spôsobov, ako môžete tento nepríjemný pocit minimalizovať. Aplikujte gél z aloe vera na 30 minút. To môže pomôcť znížiť začervenanie. Teplý obklad namočený vo vode s 10-15 kvapkami čajovníkového oleja by mohol uvoľniť zarastené chĺpky a zároveň upokojiť začervenanie a zápal.

Ak holenie trápi vašu pokožku, existujú aj iné možnosti

Holenie nemusí byť tým správnym krokom pre pokožku každého. Ak stále uprednostňujete hladkosť, depilácia voskom, či už od profesionála alebo pomocou domácej voskovej súpravy, je bezpečnou a jemnou voľbou, pretože odstraňuje chĺpky od korienkov a neumožňuje tak ľahký vstup baktérií. Keď chĺpky dorastú, končeky sú mäkké, nie ostré, a preto je menej pravdepodobné, že spôsobia zarastenie. Navyše depilácia voskom často trvá dlhšie ako holenie, pričom chĺpky dorastajú pomalšie.Pre ešte dlhodobejšiu možnosť pre citlivú pokožku môže byť pre vás laserové odstránenie chĺpkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 22:13