Bezproblémové holenie vyžaduje svoj postup.
StoryEditor

Najlepší spôsob ako si oholiť líniu bikín bez zbytočných začervenaní

09.11.2022, 10:28
Zdravie

Ak máte vo zvyku holiť si líniu bikín, viete, že to nie je také jednoduché. Jeden nesprávny pohyb a môžete skončiť s podráždením pokožky, popálením od žiletky alebo zarastenými chĺpkami. Našťastie dodržiavaním správnych krokov si zaistíte, že získate požadovaný vzhľad a žiadny z neželaných efektov.

Nevynechajte holiacu penu

Keď sa holíte, holíte si aj pokožku. Ak nepoužijete dostatok peny na holenie na vytvorenie dostatočného sklzu, ľahko si odrete pokožku a zanecháte ju podráždenú.

Nesiahajte len po náhodnom, lacnom kréme na holenie. Používajte kvalitný gél na holenie s krátkym zoznamom hydratačných zložiek, ako je bambucké maslo, olivový olej a kokosový olej.

Venujte pozornosť smeru holenia.

Je dôležité, aby ste sa vždy holili v smere rastu chĺpkov (nie proti nemu), vždy používali ostrú žiletku a vyhýbali sa napínaniu pokožky pri holení. To, že sa holiacim strojčekom pohybujete rôznymi smermi, zvyšuje pravdepodobnosť následného zarastania chĺpkov. Počas jemného kĺzania holiacim strojčekom pozdĺž línie bikín držte čepeľ smerom nadol bez prílišného tlaku. Čím viac čepieľok použijete, tým menejkrát by ste mali pociťovať potrebu oholiť túto citlivú oblasť.

Upokojte svoju pokožku po holení

Umyte sa hneď, ako si holiaci strojček odložíte, a na 10 minút pridržte studený obklad, aby ste predišli podráždeniu. Aplikujte sérum proti začervenaniu, najlepšie bez parfumácie. Odporúčame olej z čajovníka. Je prírodný protizápalový a antiseptický

Hydratovať a zvlhčovať

Po holení je dôležité vždy hydratovať. Naneste neparfumovaný hydratačný krém bez alkoholu aby ste udržali vlhkosť a zabránili nadmernému vysušeniu, ktoré vedie k ďalšiemu podráždeniu. Hľadajte produkty obsahujúce upokojujúce aloe vera, ako aj jojobový olej a vitamín E na hydratáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:02