Bezproblémové holenie vyžaduje svoj postup.
StoryEditor

Najlepší spôsob ako si oholiť líniu bikín bez zbytočných začervenaní

09.11.2022, 10:28
Zdravie

Ak máte vo zvyku holiť si líniu bikín, viete, že to nie je také jednoduché. Jeden nesprávny pohyb a môžete skončiť s podráždením pokožky, popálením od žiletky alebo zarastenými chĺpkami. Našťastie dodržiavaním správnych krokov si zaistíte, že získate požadovaný vzhľad a žiadny z neželaných efektov.

Keď sa tam dole holíte, zarastajú vám chĺpky a pokožka začervená najčastejším dôvodom podráždenia sú nesprávne techniky holenia. Línia bikín je obzvlášť náchylná na hrbolčeky po žiletke, pretože ochlpenie je hrubšie, a kučeravé a má tendenciu zarastať späť do kože. Takže rýchle potiahnutie žiletkou nemusí byť v skutočnosti tou rýchlou a bezbolestnou alternatívou, ako ste si to predstavovali. Holenie oblasti bikín je pracné. Je to časovo náročné a ľahko sa koža podráždi, najmä ak sa to nerobí dôsledne. Existuje teda niekoľko vecí, ktoré by ste mali vedieť skôr, ako budete mať holiaci strojček v ruke.

Je zlé holiť si líniu bikín?

Po prvé, odstraňovanie chĺpkov kdekoľvek na tele je úplne na vás. Nepočúvajte nikoho, kto vám hovorí niečo iné, ani sa necíťte pod tlakom, aby ste sa holili, voskovali alebo používali inú metódu odstraňovania chĺpkov. Ak sa rozhodnete oholiť spravte to avšak opatrne.

Zarastené chĺpky sa tvoria, keď sa ostré, čerstvo oholené chĺpky prepichnú a zarastú do okolitej kože. Potom pokožka na tieto chĺpky zareaguje a v dôsledku toho môže sčervenať a svrbieť. Môžete tiež zažiť popáleniny od žiletky po holení, čo je v podstate, keď holiaci strojček odstráni hornú vrstvu mäkkej pokožky, čo umožňuje baktériám vytvárať červené hrbolčeky na zapálenej pokožke. Podľa prieskumov 45 percent ľudí sa dole upravuje pred dovolenkou a 55 percent pred sexom.

Aby ste predišli vyrážkam a podráždeniu, mali by ste sa holiť iba čistou a ostrou žiletkou. Navyše pokožku hydratujte pred aj po holení.

Investujte do kvalitného holiaceho strojčeka

Výber správneho holiaceho strojčeka je prvým krokom k tomu, aby bola línia bikín hladká a bez hrbolčekov. Ak je čepelí viac, vyvinie väčší tlak, čo umožní každej čepeli rezať menšou silou, ale s väčším účinkom. Inými slovami, dosiahnete lepšie a hladšie oholenie. Výber pevného, ​​robustného holiaceho strojčeka s upokojujúcimi prúžkami bude pre vás obrovský rozdiel. Tie, označené ako „jednorazové“ nie sú určené na to, aby sa používali mesiac! Je tu možnosť jednočepeľových nerezových holiacich strojčekov, ktoré sa stali obľúbenými najmä kvôli redukcii plastového odpadu. Povrch pokožky je menej traumatizovaný a chĺpky sú ostrihané tupo, čím sa znižuje riziko zarastania chĺpkov.

Pripravte sa, aby ste zabránili zarastaniu chĺpkov na línii bikín.

Pokiaľ ide o zarastené chĺpky, existujú kroky, ktoré musíte urobiť, aby ste si udržali čistú pokožku. Preventívne opatrenia zahŕňajú exfoliáciu pred holením. Neholte sa "proti srsti" a zvlhčujte po holení. Aby sme boli konkrétnejší, strávte najskôr asi 10 minút v teplej vode. Pomôže to zmäkčiť vonkajšiu vrstvu pokožky, čím sa uľahčí odstránenie chĺpkov. Po uplynutí 10 minút pokožku osušte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.

Po vyčistení a vysušení línie bikín si spravte ľahký peeling s navlhčenou handričkou, aby ste odstránili odumreté kožné bunky, čo umožní čepeli dostať sa bližšie k pokožke. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 21:41