Vzťahová odborníčka Diana Fabiánová tvrdí, že nevera nás môže postihnúť všetkých.
StoryEditor

Odborníčka Diana Fabiánová: Neveru môžeme zažiť všetci a iskra vo vzťahu nemusí preskočiť hneď

14.10.2024, 08:00
Vzťahy

Vzťahy sú nestálou drinou a dlhodobou prácou, to jednoducho nemôžeme poprieť. Nestávajú sa perfektnými zo dňa na deň a vyžadujú si veľkú dávnu trpezlivosti. Diana Fabiánová je koučka a osoba s veľkým srdcom. Ľuďom pomáha nájsť ich spriaznené duše a v partnerstvách sa venuje aj odvážnym témam, o ktorých hovorí len málokto. Tvrdí, že dnes máme čoraz menej komunikačných zručností a taktiež to, že nevera môže postihnúť nás všetkých.

Diana Fabiánová je dokumentaristka, filmárka a podnikateľka. Je taktiež koučka, ktorá sa venuje najmä nezadaným ľuďom a pomáha im nájsť životné lásky. Pravidelne  podporuje všetkých, ktorí sú single a radí im, ako žiť lepšie, kvalitnejšie a spokojnejšie. Nemyslí si, že jediným kľúčom ku šťastiu je partner, ale ak niekto po ňom túži, pomáha mu nájsť tú pravú cestu. Organizuje stretnutia, na ktorých sa slobodní ľudia môžu spoznávať. A už nejaký ten čas majú poriadny úspech!

Od filmov k láske

Diana sa dlhé roky venuje filmovej tvorbe, oblasť vzťahov je celkom odlišná. Mnoho ľudí nerozumie, ako sa k takejto vášni dostala. Ona odpovedá, že to prišlo prirodzene a vyplynulo to z jej dobročinnej povahy.

,,Ja som chcela nájsť frajerov mojim kamarátkam. Prišli mi krásne, sčítané, dobrosrdečné a ako to, že sú samé? Kde sú pre nich tí muži? A potom som si povedala a dosť. Idem urobiť žúr, kde sa moji nezadaní kamaráti stretnú a musí z toho niečo vzniknúť.  A prihlásili sa stovky ľudí. Vznikli z toho aj páry, manželstvá a deti. A tak sme spravili ďalší a ďalší,“ povedala dokumentaristka s úsmevom.

Máme menej a menej zručností

Diana otvorene priznáva, že vzťahy nie sú jednoduché, práve naopak. Niekedy nám dajú poriadne zabrať. Taktiež je presvedčená o tom, že aj doba do významnej miery formuje náš pohľad na partnerstvá. Kedysi boli úplne iné, ako sú dnes. Ľudia mali oveľa menej nárokov a na druhej strane frekventovanejšie sa stretávali. Dnes sme nesmelší a spoločnosť je podstatne komplikovanejšia. Ako je to s našou komunikáciou a ako sa postupom rokov mení?

,,Je to veľmi komplexná záležitosť. Úlohu zohrala aj pandémia, lebo sme sa od seba oddialili, sme opatrnejší. Máme stále menej a menej komunikačných zručností, lebo ich nemáme kde trénovať. Tým, že riešime celý pracovný čas cez počítač, menej komunikujeme z očí do očí. To, čo bolo kedysi, že sme neustále boli v skupine ľudí, tú zručnosť dnes už nemáme. Už z rodiny prichádzame bez skúseností, pretože dnes jej oveľa viac jedináčikov. Je úplne prirodzené, že sa bojíme odmietnutia alebo oslovenia cudzieho človeka,“ povedala v relácií Zvedavá Zuza.

Častou realitou je nevera

Veľmi vážnou a žiaľ častou témou je nevera. Žijeme v dobe, kedy sa s ňou stretávame takmer pravidelne. Čítame o nej, vnímame ju a mnohí ju zažili na vlastnej koži. Diana aktuálne o tejto téme dokonca pripravuje film, s názvom Hranice vernosti. Tvrdí, že snímka sa snaží ľuďom ukázať realitu vzťahov, hovorí o tom, že všetko medzi nami nie je vždy ružové.

,,Nie každý si vie vážiť, že my ukazujeme aj tú čiernotu. Na sociálnych sieťach vidíme len to skvelé, ale my ukazujeme aj tie krízy. Každý si z domu nesieme nejakú záťaž, nemôžeme očakávať, že zrazu budeme skvelí partneri. Je to náročné, každý z nás je príliš komplikovaní. Zistime čo je to, čo si nesieme so sebou a poďme sa s tým popasovať!“ tvrdí Diana a dodáva, že chce ukázať, že každý z nás je iný.

,,Vyhodnocovací prvok je, že či je za tým všetkým láska. Aj keď druhý pochybí, aj keď sa čokoľvek deje, ak je za tým láska, oplatí sa na tom makať! Ak tam nie je lojálnosť, jasné, nie je o čom,“ povedala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. október 2024 10:21