Vzťahová odborníčka Diana Fabiánová tvrdí, že nevera nás môže postihnúť všetkých.
StoryEditor

Odborníčka Diana Fabiánová: Neveru môžeme zažiť všetci a iskra vo vzťahu nemusí preskočiť hneď

14.10.2024, 08:00
Vzťahy

Vzťahy sú nestálou drinou a dlhodobou prácou, to jednoducho nemôžeme poprieť. Nestávajú sa perfektnými zo dňa na deň a vyžadujú si veľkú dávnu trpezlivosti. Diana Fabiánová je koučka a osoba s veľkým srdcom. Ľuďom pomáha nájsť ich spriaznené duše a v partnerstvách sa venuje aj odvážnym témam, o ktorých hovorí len málokto. Tvrdí, že dnes máme čoraz menej komunikačných zručností a taktiež to, že nevera môže postihnúť nás všetkých.

Neveru môžeme zažiť všetci

Sympatická koučka odvážne tvrdí, že neveru vnímame okolo nás takmer neustále, avšak mali by sme priznať, že zažiť ju môže každý jeden z nás.

,,Nikto nemôže povedať, že sa mu to nestane. Všetci sme omylní. Ja som mala podvedomý strach, že to neustriehnem. Napríklad aj za týmto filmom je hlboká túžba mať kvalitný, dobrý vzťah,“ povedala Diana s tým, že na všetkom sa dá pracovať, stačí len chcieť.

 ,,Neexistujú skratky. Vzťah je neustála makačka, mali by sme byť k sebe čo najúprimnejší. Mnoho ľudí sa bojí, že ten druhý sa zľakne. Ale potom sa vytvára bariéra, kedy sú vo vzťahu tajomstvá.  Zásadné veci by sme mali byť schopní pomenovať a druhá osoba by to mala akceptovať. Tá hranica v komunikácií je veľmi tenká,“ dodala.

Čo pre nás vlastne znamená?

Žijeme v modernej dobe, plnej tisícov možností. Stretávame stovky ľudí a príležitosti na neveru vidíme takmer na každom kroku. Počas dlhodobých vzťahov je podľa odborníkov normálne, že ľudia začnú pociťovať stereotyp alebo sa navzájom odcudzia. Avšak aj na takéto vážne situácie existujú riešenia. Aj keď nie sú jednoduché, nie sú ani nemožné.

Diana je presvedčená o tom, že o nevere by sme sa mali rozprávať. Je podľa nej dôležité, aby si dvojica vo vzťahu nastavila hranice. Musíme si určiť, čo považujeme za problém a čo je pre nás ešte prípustné. Či už hovoríme o emocionálnej nevere, o komunikácií s inými ľuďmi alebo o pociťovaní blízkej náklonnosti k niekomu inému. Foriem nevery je mnoho, stanoviť medze si musíme samy.  

,,Je dôležité, aby sme si to my ako dvojica zadefinovali. Nie až keď sa niečo udeje, ale vopred. Treba si stanoviť, čo je pre nás nevera,“ tvrdí Diana s tým, že diskutovať o takýchto veciach je náročné a vyžaduje si to veľkú trpezlivosť.

Iskra nemusí prísť hneď

Vzťahová koučka stojí za tým, že žijeme v rôznych presvedčeniach, ktoré často krát nie sú pravdivé. Vedeli ste, že jedným z nich je to, že láska medzi nami musí vzplanúť okamžite?

,,Iskra vo vzťahu nemusí prísť hneď, je to mýtus. Mnoho ľudí sa zamiluje postupne, keď sa spoznávajú.“ Je si vedomá toho, že spoznanie osudovej lásky nie je jednoduché a niekedy trvá dlhšie, ako si predstavujeme. Napriek tomu všetkých motivuje k optimistickému prístupu a všetkým radí celkom jednoduché kroky. Na komplikované návody či postupy zabudnite, Diana vsádza na úplný základ.

,,Robte také veci a chodievajte na také miesta, kde stretnete rovnako naladených ľudí. Fitko, knižnica, obchody pre mačky. Zaľubujeme sa do toho, čo poznáme. Keď vnímame toho človeka a nemáme pocit, že je cudzí, vtedy sa zamilujeme,“ dodala s úsmevom Diana.

Na záver poznamenala aj to, že single ľudia by sa jednoducho nemali vzdávať. Je presvedčená o tom, že aj na nich čaká ich šťastie. Treba ho len vytrvalo hľadať a veriť si. Ak ste správne nastavení, nájde si vás všetko, čo si vás nájsť má!

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. október 2024 10:21