Aj obyčajný rozhovor dokáže váš vzťah posunúť.dreamstime
StoryEditor

Otvorte s vašim partnerom tieto témy. Bude to mať pozitívny vplyv aj na váš sexuálny život

26.03.2023, 14:00
Vzťahy

Niektoré témy sa síce nerozoberajú jednoducho, no aj napriek tomu by ste ich s partnerom mali otvoriť. A opäť je tu presne to, čo hovoríme stále dookola a to, že komunikácia je základ úspechu. Týka sa to aj sexuálnych tém v ktorých by ste mali mať jasno v prvom rade vy, no isté informácie by mal o vás vedieť aj váš partner.

Niekedy stačí naozaj „len“ rozhovor s vašim partnerom a práve ten dokáže vo vašom živote upratať to, čo práve nie je funkčné. Vyskúšajte to, k tomuto názoru sa prikláňajú aj odborníci.

Frekvencia

Niekto sa uspokojí až vtedy, keď má sex každý deň. Pre niekoho iného je aj raz za dva týždne viac než dosť. Ak sa stretnú dvaja ľudia, ktorí si vyhovujú vo frekvencii ako často mať sex, je to základ úspechu. Pokiaľ má jeden z dvojice iné potreby ako ten druhý, môže nastať problém. Frustrácie či výčitky budú na dennom poriadku a to funkčnému vzťahu vôbec neprospieva. Ak sa to nedá riešiť inak, pokojne sa s partnerom dohodnite na tom, ako často sa pri milostných hrách stretnete. Nájdite kompromis, ktorý bude vyhovovať vám obom.

Len nie nasilu

Nie je nič výnimočné, že sa jeden z partnerov necíti práve najlepšie a iniciatívu toho druhého radšej stopne. Máte právo na to sex odmietnuť. A rovnako má na to právo aj váš partner a netreba za tým hľadať nič extra. Možno je len vyčerpaný, unavený, alebo jednoducho bez nálady.

Nastavte si hranice

Hneď na začiatku vášho vzťahu by ste vašej polovičke mali jasne povedať čo je pre vás v rámci skúšania nových vecí ešte v poriadku a čo je naopak ďaleko za nejakými hranicami. Pokojne sa môže stať, že sa vás po čase opýta či stále dávate červenú napríklad análnemu sexu a vy môžete aj názor na niektoré sexuálne praktiky zmeniť či prehodnotiť. Dôležité je, aby váš partner vedel ako to máte nastavené a aby na vás nerobil tlak, ktorý by mohol negatívne vplývať na váš partnerský život.

Nový vietor

Nuda v posteli po rokoch nie je ničím výnimočným. Skôr, než sa tým budete trápiť sama, zvoľte rozhovor s človekom s ktorým tento stereotyp zažívate. Možno to vidí rovnako a možno spoločnými silami prídete na to, ako môžete váš sexuálny život spestriť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:42