Takto bude vyzerať život s alfa samcom.dreamstime
StoryEditor

Život s ALFA samcom nie je pre slabé povahy: Na toto sa budete musieť pripraviť

11.06.2024, 16:00
Vzťahy

Zatiaľ, čo sa niektorí muži nechávajú viesť na vlne svojej partnerky, existujú aj takí, ktorí mávajú vo vzťahu nesmierne dominantnú a vodcovskú povahu. Ak náhodou začnete žiť s alfa samcom, je dobré vedieť, na čo sa v takomto ťažkom, no zároveň príťažlivom vzťahu pripraviť.

Túžite po skutočnom alfa samcovi? Aj keď je skvelé mať partnera, ktorý má takpovediac všetko, mali by ste si uvedomiť, že aj dokonalosť má svoje nevýhody. Život s dominantným mužom totiž nemusí byť príjemný pre každú z vás. Zvládnuť ho môžu predovšetkým silné povahy, ktoré dokážu ustáť všetky vlastnosti, ktoré dominantný partner má. Ak sa náhodou aj ocitnete v takomto vzťahu, je dobré vedieť, na čo sa pripraviť a ako sa chovať v niektorých situáciách. 

Poslušná a nekonfliktná

Pri alfa samcovi sa v prvom rade musíte pripraviť na prílišnú dominantnosť, ktorá vám nemusí byť za každých okolností príjemná. Ak ste boli doposiaľ zvyknuté na to, že o veciach rozhodujete väčšinou vy alebo sa aspoň snažíte nájsť kompromis, budete si musieť zvyknúť na úplný opak. Alfa samec z vás totiž urobí poslušnú ženu, ktorá nepotrebuje vytvárať konflikty, keď nesúhlasí, nežiarli a dokáže sa podriadiť svojmu partnerovi. 

Pravidlá riadi on

Život s dominantným mužom vás môže vo veľkom zmeniť. Keď sa pre niečo rozhodnete, partner sa vám bude snažiť zmeniť názor a naviesť vás na smer, ktorý vyhovuje jemu. Po nejakom čase tak pri každej situácii budete rozmýšľať nad tým, čo si myslí on a nie vy. Skúste si však občas stáť za svojimi rozhodnutiami a nenechajte si diktovať, čo robiť a neriaďte sa len podľa jeho pravidiel. Spokojní predsa musíte byť obaja.

Viac priestoru pre seba

Alfa samec riadi všetko, čo sa v domácnosti deje. Keď sa mu náhodou nechce ísť na rodinnú oslavu či na nákupy, nič s tým nespravíte, aj keď by ste vyplakali potoky sĺz. Takisto sa nečudujte, ak partner v sekunde zmení svoj názor a na romantickú večeru či do kina tak napokon budete musieť ísť samy. Jediné pozitívum na tom je, že budete mať viac priestoru pre seba.

Žiadne prejavy náklonnosti

Ak patríte k ženám, ktoré milujú romantiku, prejavy náklonnosti, držanie sa za ruky či milé slová, život s alfa samcom pre vás nebude ten pravý. Dominantní muži si totiž nepotrpia na ukazovanie emócii a chýba im empatia. Na druhej strane sa však môžete tešiť na milovanie, v ktorom sú vášniví, sebavedomí a živočíšni.   

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. jún 2024 18:02