Pozrite sa, aký vekový rozdiel medzi súrodencami je najlepší.dreamstime
StoryEditor

Rozmýšľate nad druhým dieťaťom? Pozor na vekový rozdiel medzi budúcimi súrodencami

17.01.2024, 17:00
Vzťahy

Premýšľali ste nad tým, že sa s partnerom pustíte do plodenia ďalšieho dieťaťa? Pozor by ste si mali dať na vekový rozdiel, ktorý dokáže vo veľkom ovplyvniť nielen vzťah medzi vami partnermi, ale aj budúcimi súrodencami. Pozrite sa, kedy je ideálny čas na ho potomka.

Predtým, než sa rozhodnete splodiť ďalšieho potomka, okrem veku či zdravotného stavu by ste mali brať do úvahy aj ďalší faktor. Tým je vekový rozdiel medzi budúcimi súrodencami. Možno si poviete, že je úplne jedno, či máte deti s väčším alebo menším vekovým rozdielom, no nie je to tak. Obe z týchto možností majú totiž nielen svoje klady, ale aj zápory, na ktoré treba myslieť vopred. Ak teda s partnerom rozmýšľate nad druhým dieťaťom, pozrite sa, kedy bude pre vás aj vaše prvorodené dieťa počatie najvhodnejšie.

Potomkovia s menším vekovým rozdielom

Čo sa týka vás ako rodičov, mať deti s menším vekovým rozdielom má viac výhod ako nevýhod. V prvom rade môžete svojich potomkov učiť veci spoločne. Či už je chodenie na nočník, kojenie alebo domáce úlohy. Takisto si nemusíte robiť starosti s kúpou ďalšieho kočíka, autosedačky, postieľky či oblečenia, ktoré deti po sebe môžu zdediť alebo zdieľať medzi sebou. Čo sa týka vzťahu medzi súrodencami, deti s menším vekovým rozdielom i bývajú veľmi blízke, navzájom sa od seba učia a nevedia si predstaviť život jeden bez druhého. Naopak sa stáva, že súrodenci, ktorí majú medzi sebou podobné vekové rozpätie sa veľa hádajú a tieto konflikty môžu pretrvávať až do dospelosti.

Potomkovia s väčším vekovým rozdielom

Ak sa s partnerom rozhodnete mať druhé dieťa, ktoré bude mladšie od prvorodeného dieťaťa o 4 a viac rokov, musíte sa pripraviť na niekoľko vecí. Aj keď sa budú menej hádať, môžu si byť vzdialené, pretože to predurčuje vekový rozdiel, Takisto od nich nemôžete očakávať, že budú mať rovnaké záujmy a koníčky. Veľkou výhodou súrodencov s väčším vekovým rozdielom je to, že sa potomkovia môžu od seba učiť a pomáhať si v rôznych oblastiach. Rovnako tak aj vy budete mať čas na každé dieťa individuálne.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:27