Toto sú dôvody, prečo mať deti.unsplash
StoryEditor

Nechcete deti? Tieto dôvody vás presvedčia o opaku

22.11.2023, 19:00
Vzťahy

Byť rodičom nie je ľahká vec, no neznamená to, že mať deti je zlé. Bojíte sa alebo vyslovene netúžite po potomkoch? Mali by ste vedieť, že robíte chybu. Mať dieťa totiž môže mať veľké množstvo výhod. Pozrite sa na dôvody, ktoré vás môžu presvedčiť o tom, že detí sa netreba báť, ale tešiť sa na život s nimi.

Máte pocit, že nie ste pripravené na deti, že vám potomkovia zmenia život k horšiemu alebo že si už nikdy nebudete môcť užiť čas len pre seba, a preto ich radšej nechcete? Verte, že robíte chybu. Áno, život s deťmi nie je jednoduchý, no môže byť o čosi zaujímavejší, vtipnejší a spokojnejší. Ak stále premýšľate nad tým, že deti jednoducho nechcete, prečítajte si nižšie spomínané dôvody, ktoré vás môžu presvedčiť o opaku.

Zmenia sa vám priority

Pred príchodom dieťaťa môžu byť vaše priority naozaj všelijaké. Či už túžite po povýšení, a preto veľa pracujete alebo chcete zhodiť pár kilogramov, a preto každodenne cvičíte. Každá z vás má nejaké priority, ktoré uprednostňujete pred inými vecami. Ak však porodíte to malé stvorenie, všetko sa zmení. Odrazu pre vás bude dieťa na prvom mieste. Vašou prioritou bude to, aby bolo najedené, spokojné a šťastné. Sú to síce banality, no po čase prídete na to, že to všetko predtým nebolo až také dôležité.

Stvoríte samých seba

Dieťa, ktoré porodíte, bude vaším druhým ja. Samozrejme, môže to byť nepríjemné, ale aj poučné. Vďaka tejto skutočnosti si totiž môžete uvedomiť svoje dobré, ale aj zlé vlastnosti. Takisto budete schopné svojho potomka viac pochopiť, a tým sa vám výchova o čosi zjednoduší.

Dieťa vám dodá energiu

Áno, v prvom rade vám dieťa zoberie veľa energie, no mali by ste vedieť, že vám jej dokáže aj veľa dať. Vďaka bordelu z hračiek zistíte, ako rýchlo sa dokážete hýbať pri upratovaní, z čoho všetkého dokážete navariť obed alebo akú veľkú predstavivosť máte. Predovšetkým však kvôli dieťaťu nebudete mať čas myslieť na únavu alebo zlú náladu, ktorú vám dokážu zlepšiť nezabudnuteľné zážitky s ním.

Voľný čas ako odmena

Keď žijete samy s partnerom, pravdepodobne si neuvedomujete, koľko voľného času máte a aký je dôležitý. Popri dieťati si však začnete vážiť čo i len pol hodinu voľného času, kedy sa budete môcť konečne v kľude najesť, na chvíľku sa vyspať alebo upraviť strapaté vlasy z rána.

Pocítite to, čo ste nikdy necítili

Keď porodíte, odrazu začnete cítiť množstvo neopísateľných pocitov. Nebudete vedieť popísať, ako sa cítite, keď sa na vás dieťa usmeje, keď povie prvé slovo, keď vás bude čakať pri dverách po príchode z práce alebo vám prvýkrát povie „ľúbim ťa“. Jednoducho, mať dieťa je ten najcennejší dar.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:32