Tieto druhy objatia zaručia pevnejší vzťah.dreamstime
StoryEditor

Objímaním k pevnejšiemu vzťahu: Tieto druhy objatia zabezpečia menej konfliktov a viac lásky

19.11.2023, 17:00
Vzťahy

Objímate sa s partnerom často? Ak nie, mali by ste. Stačí totiž len dvadsať sekúnd objatia minimálne raz za deň a uvoľnia sa vám z tela hormóny, endorfíny, upokojíte dýchanie a tep. Podľa výskumov môžete dokonca pravidelným objímaním predísť konfliktom a podporiť pevnejšie puto. Pozrite sa, aké druhy objatia sa oplatí praktizovať.

Objatie od milujúcej osoby vám dokáže vyčariť úsmev na tvári, podporiť pevnejšie psychické zdravie a predovšetkým upevniť puto. Ak sa s partnerom objímate len sporadicky, mali by ste to zmeniť. Tieto druhy objatia sú totiž uspokojivejšie ako samotný sex, zabezpečujú menej konfliktov a omnoho viac lásky. Pozrite sa, ktoré polohy objímania sa oplatí praktizovať pravidelne.

Blízke objatie na stehnách

Sadnite si partnerovi na stehná hlavou k jeho prednej časti tela a objímte ho. Vďaka takémuto objatiu si môžete vzájomne pozerať do očí a užiť si väčšiu blízkosť. Nebojte sa dotykov na jeho chrbte, líci alebo bozkov na čelo. Verte, že sa aj po ťažkom dni budete cítiť naplnene a milovanejšie.

Počúvajte búšenie jeho srdca

Keď budete mať za sebou náročný deň alebo budete chcieť byť bližšie k partnerovmu srdcu, ľahnite si na jeho hruď a pevne ho objímte. Takýmto gestom sa mu môžete zavďačiť za jeho podporu a lásky aj bez slov.

V lone milovanej osoby

Ľahnúť si partnerovi môžete aj do jeho lona, takpovediac ho objať v oblasti panvy. S kľudom ho nechajte nech vám prstami prechádza vo vlasoch alebo vám hladká chrbát či škrabká za ušami. Vďaka takémuto objatiu podporíte pocit blízkosti, znížite stres a zvýšite vzájomnú intimitu.

Objatie v tvare lyžice

Polohu lyžice môžete poznať zo sexu, no takisto ju môžete praktizovať vo chvíľach, kedy potrebujete viac nežnosti a romantiky ako vnútorného uspokojenia. Vaše telá sa vďaka takémuto objatiu môžu viac prepojiť, a to nielen fyzicky, ale aj psychicky.

Veľké objatie z lásky

Váš partner vás nemusí objímať len spredu. Môže vás totiž prekvapiť zozadu, keď vykonávate nejakú domácu činnosť alebo pracujete za stolom na počítači. Takýmto objatím vám dáva najavo, že aj keď nemáte čas maznať sa, stále na vás myslí a miluje vás z celého srdca.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 13:31