Osvojte si tieto rituály pred spaním a zlepšite si vzťah s partnerom.dreamstime
StoryEditor

6 rituálov k šťastnejšiemu partnerstvu: Toto robte vždy pred spaním a váš vzťah sa razom zlepší

15.09.2023, 09:00
Vzťahy

Dostali ste sa vo vzťahu do stereotypu alebo máte naopak pocit, že sa navzájom vzďaľujete a každá vaša konverzácia končí hádkou? V takomto prípade by ste sa mali zamerať na to, ako trávite spoločné chvíle, a to najmä tie pred spaním. Pozrite sa, ktoré rituály vám pomôžu zlepšiť vzťah.

Možno si to neuvedomujete, no to, ako trávite čas, keď idete spať, dokáže vo veľkom ovplyvniť váš vzťah. Ak totiž čítate knihu, pozeráte televíziu alebo pracujete na počítači, rozhodne tým partnerstvu nepomáhate. Nečudujte sa potom, ak sa so svojou polovičkou často hádate alebo sa naopak radšej ani nerozprávate. Ak túžite zlepšiť váš vzťah, mali by ste si pred spaním osvojiť týchto šesť rituálov.

Do postele spolu

V prvom rade je dôležité, aby ste sa s partnerom naučili chodiť do postele spoločne. Ak si totiž pôjdete ľahnúť každý sám a v inom čase, nestrávite spolu za deň ani trochu času osamote. Skúste si preto spoločne vyčistiť zuby, dajte si sprchu a ľahnite si jeden k druhému s tým, že si idete užiť tento spoločný čas.

Telefón dajte preč

To, že si ľahnete spolu do postele neznamená, že si ďalej môžete robiť, čo chcete. Vzťahu rozhodne nepomôže, ak si budete v posteli písať s kamarátkou alebo prezerať sociálne siete. Vypnite si preto telefón, odložte ho na poličku a venujte sa radšej partnerovi.

Nedokončujte povinnosti v posteli

Okrem telefónu by ste však z postele mali odstrániť aj inú elektroniku. Určite nie je dobré, ak pred spánkom ešte pracujete. Síce je dôležité dokončiť všetky povinnosti, no napätie a stres, ktorým vám vytvárajú zbytočne prenesiete aj do vzťahu. Zabudnite preto na starosti a obdarujte partnera väčšou náklonnosťou.

Spoločná masáž

Aby ste sa obaja uvoľnili po celom dni a odstránili všetky negatívne emócie, môžete si dopriať spoločnú masáž. Nielenže zrelaxujete, ale podporíte väčšiu intimitu a vášeň, ktorá môže viesť až k sexu.

Vyrozprávajte sa

Keďže celý deň trávite v práci a nemáte sa s partnerom kedy porozprávať, mali by ste si uvedomiť, že práve posteľ vám túto možnosť ponúka. Komunikujte preto spolu o tom, ako sa cítite, čo ste zažili alebo si vyrozprávajte nezrovnalosti.

Prejavte náklonnosť

Napokon si osvojte aj nejaký romantický rituál. Buď si dáte pusu na dobrú noc alebo sa pevne objímete. Nezabúdajte na takéto prejavy lásky a náklonnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 07:49