Tichá domácnosť môžete pomôcť, ale aj ublížiť.unsplash
StoryEditor

Zažívate často tichú domácnosť? Pozrite sa, kedy môže ticho pomôcť a kedy naopak ublížiť

22.08.2023, 09:00
Vzťahy

Hádky vo vzťahu sú úplne bežné a normálne. Okrem kriku, výčitiek či plaču však môže končiť aj tichom. Ak s partnerom často zažívate tichú domácnosť, mali by ste spozornieť. Existujú totiž prípady, pri ktorých môže ticho pomôcť, ale aj ublížiť.

Vďaka tichu sa môžete zbaviť napätia z tela a zrelaxovať, no rovnako tak sa aj vyhnúť zodpovednosti za problémy s partnerom. Zažili ste už niekedy tichú domácnosť? Či už ste so svojou polovičkou nedokázali ďalej komunikovať alebo ste sa len vzájomne odcudzili a prejavili tak nezáujem o riešenie konfliktu, mali by ste vedieť, že ticho vzťahu vo väčšine prípadoch rozhodne neprospieva. Pozrite sa, kedy môže tichá domácnosť pomôcť a kedy naopak ublížiť.  

Zámerne vytvorené ticho

Ticho vzťahu rozhodne neprospieva vtedy, ak je vytvorené zámerne s cieľom potrestať partnera. V takomto prípade totiž svojej polovičke dávate najavo, že nemáte chuť komunikovať, prebrať zodpovednosť za svoje činy, robiť kompromisy a vyriešiť daný problém. Ak to zvyknete robiť naozaj často a dlhodobo, môže sa stať, že sa problémy medzi vami nakopia a spôsobia tak priepasť, ktorou už len tak neprejdete. Nečudujte sa preto, ak sa vás partner rozhodne opustiť. Ticho totiž dokáže veľmi ublížiť a spôsobiť na srdci rany, ktoré sa len tak rýchlo nezahoja.

Pomôže vám utriediť si myšlienky

Existujú prípady, pri ktorých môže ticho vzťahu prospieť. Ak sa totiž s partnerom hádate, kričíte po sebe a nariekate, je dobré, ak konflikt v takejto chvíli zastavíte tichom. Nielenže sa vďaka nemu obaja upokojíte, ale utriedite si myšlienky a získate iný pohľad na vec. Čo to znamená? Ak sa rozhodne mať s partnerom tichú domácnosť s cieľom nazrieť do vlastného vnútra, problém môžete vyriešiť rýchlejšie a jednoduchšie. Dôležité však je, aby ste boli obaja nastavení na to, že ticho vám má pomôcť vzájomne si porozumieť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 12:14