Syndrómom Petra Pana trpí veľké množstvo žien.dreamstime
StoryEditor

Počuli ste už o syndróme Petra Pana? Muži sa kvôli nemu boja záväzkov

12.08.2023, 17:00
Vzťahy

Rozprávku o Petrovi Panovi sledovala v detstve nejedna z vás, no máloktorá by vtedy tušila, že sa v budúcnosti stane skutočnosťou. Muži totiž v súčasnosti trpia syndrómom, ktorý sa dá prirovnať k tejto rozprávkovej postave. Nielenže kvôli nemu nikdy nevyrastú, ale dokonca sa boja záväzkov.

Rozprávkový Peter Pan sa rozhodol, že nikdy nevyrastie a pred dospelosťou preto ušiel do krajiny, v ktorej sa môže celé dni len zabávať a hrať. Málokto by dnes povedal, že táto postava bude typickým príkladom niektorých mužov súčasnosti. Kvôli syndróme Petra Pana totiž nechcú prijať fakt, že sú dospelí, majú strach zo vzťahov a túžia po slobode. Pozrite sa, ako môžete spoznať takýto typ muža.

Nezrelí, neviazaní a nevyrovnaní

Podľa odborníkov sa muži, ktorí trpia syndrómom Petra Pana, zvyknú vyhýbať zodpovednosti, sú slobodomyseľní, dobrodružní, neviazaní a majú neuveriteľný strach zo vzťahov. Napriek tomu sú to však často šikovní a pracovití ľudia, ale zároveň aj tí, ktorí si užívajú život na plné obrátky, milujú luxus a doprajú si všetko, po čom túžia. Okrem toho môžu byť aj sociálne či psychicky nezrelí, málo sebavedomí a nevyrovnaní so starnutím. Aj keď odmietajú akékoľvek záväzky, môže sa stať, že sa s jedným z nich dostanete do vzťahu. V takomto prípade sa pripravte na niekoľko vecí.

Z okúzlenia sa stane horor

Ak sa náhodou stane, že sa zahľadíte do muža, ktorý trpí týmto syndrómom, je viac než možné, že si to na prvý pohľad vôbec nevšimnete. Pravdepodobne na vás totiž zapôsobí jeho okúzľujúci pohľad, zmysel pre módu, šarm či energia. Zo začiatku sa budete cítiť ako v romantickom filme, no keď ho viac spoznáte, zaľúbenie sa vytratí. Po čase vám ukáže, že zodpovednosť mu nič nehovorí, má chuť zabávať sa a nedokáže komunikovať o problémoch. Rovnako tak je možné, že nebude dodržiavať sľuby, no očakávať od vás bude neustálu starostlivosť. Je preto len na vás, či sa rozhodnete v takomto vzťahu pokračovať alebo si radšej nájdete muža, ktorý sa nebojí dospieť a nebráni sa vážnemu záväzku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 17:19