Kto sa zotaví z rozchodu rýchlejšie?dreamstime
StoryEditor

Muži verzus ženy po rozchode: Hádajte, kto sa rýchlejšie zotaví

14.07.2023, 17:00
Vzťahy

Rozchody bývajú pre každého náročné, no spôsoby, akými sa s nimi vyrovnávajú muži a ženy sa vo veľkom líšia. Možno aj z tohto dôvodu sa jedno z pohlaví dokáže z odlúčenia zotaviť o čosi rýchlejšie. Hádajte, kto prekoná zlomené srdce skôr.

Každý prežíva rozchod inak. Niektorí sa do seba uzavrú a len málokoho pustia k sebe, iní naopak ihneď vhupnú do ďalšieho vzťahu, akoby sa nič nestalo. Najväčší rozdiel v tom, ako každý jeden z nás prekonáva rozchod, je daný práve naším pohlavím. S tým súvisí aj fakt, že naše správanie po rozchode vo veľkom ovplyvní aj to, kto sa vylieči zo zlomeného srdca skôr. Pozrite sa, ako prekonávajú rozchod muži a ako ženy.

Zotavovanie sa po emocionálnej stránke

Ženy sa po rozchode zameriavajú najmä na svoj psychický stav, z ktorého sa túžia zotaviť. Rozchod sa snažia emocionálne spracovať a neboja sa rozprávať o svojich pocitoch. Často sa delia o emócie so svojimi blízkymi, vďaka čomu získavajú viac porozumenia, podpory a názorov na danú situáciu. Naopak muži majú tendenciu emocionálne sa uzavrieť a o svojich pocitoch nehovoria, pretože sa chcú zotaviť čo najrýchlejšie. Často sa u nich však následky rozchodu objavujú až neskôr.  

Zabudnúť na rozchod vďaka iným činnostiam

Zatiaľ, čo ženy sa po rozchode nevedia sústrediť na nič iné, muži sa snažia rozptýliť všetkým, čím sa len dá. Či už sú to nejaké koníčky, práca alebo dokonca nový vzťah. Vďaka tomu sa môžu z rozchodom vysporiadať rýchlejšie alebo naň aspoň na nejaký čas zabudnú.

Emocionálne odolný

Po rozchode sa väčšinou ženy stanú emocionálne odolnejšími. Môže za to najmä fakt, že z tejto situácie vyťažia čo najviac, poučia sa z chýb do budúcna a lepšie zvládajú ďalšie pády. Naopak muži majú síce tendenciu sa zotaviť skôr, no potláčané emócie ich môžu trápiť v budúcom vzťahu.

Niekto hľadá oporu, iný sa spolieha sám na seba

Ženy sa po rozchode snažia zahojiť svoje rany aj za pomoci blízkych, ktorí im môžu pomôcť vyriešiť daný problém. U mužov sa naopak stáva, že svoje emócie potláčajú, pretože sa spoliehajú len sami na seba. Bohužiaľ, keďže nemajú okolo seba dostatok podpory a pochopenia, z rozchodu sa môžu zotavovať omnoho dlhšie.

Kto sa teda zotaví rýchlejšie?

Aj keď by ste si mysleli, že z rozchodu sa dokážu zotaviť rýchlejšie muži, v skutočnosti je to úplne naopak. Ich liečebný proces je totiž oneskorený a keďže nie sú schopní dostatočne prejaviť emócie či požiadať o pomoc, z rozchodu sa len tak ľahko nezotavia. Naopak ženy sú na tom spočiatku emocionálne horšie, no práve táto skutočnosť im pomáha zotaviť sa z rozchodu omnoho skôr.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 17:02