Tieto veci sú vo vzťahu omnoho dôležitejšie než sex či príťažlivosť.dreamstime
StoryEditor

Nie je to iba o skvelom sexe či príťažlivosti: Vzťah môžete upevniť najmä vďaka týmto veciam

09.06.2023, 17:00
Vzťahy

Každá z vás raz v živote príde na to, že vzťah nie je len o skvelom sexe či fyzickej príťažlivosti. Áno, síce aj to je dôležité, no ak túžite s partnerom zostať už naveky, je potrebné sa oň starať aj inak. Pozrite sa, aké ďalšie veci sú základom úspešného vzťahu.

Je jednoduché zamilovať sa, no vydržať s niekým dlhodobo a vytvoriť tak pevný a spokojný vzťah už nie je taká hračka. Ak sa aj vy snažíte s partnerom posunúť v živote ďalej, mali by ste vedieť, že základom každého stabilného vzťahu nie je len príťažlivosť či dokonalý sex. Dôležité sú totiž aj ďalšie veci, ktoré dokážu zaručiť dlhodobé šťastie.   

Komunikácia

Základom každého úspešného vzťahu je nepochybne komunikácia. Ak totiž s partnerom viete komunikovať, dokážete vyriešiť aj tie najzávažnejšie problémy. Nebojíte sa vyjadriť jeden druhému svoje pocity či myšlienky. Pri komunikácii je však podstatné aj naučiť sa počúvať, rešpektovať iný názor, poďakovať a robiť kompromisy.

Spoločné záujmy

Samozrejme, nemusíte s partnerom hrať počítačové hry, ak vás nebavia alebo s ním tráviť všetko voľný čas, no vo vzťahu by ste si mali nájsť nejaké hobby, ktoré zaujíma oboch. Či už je to turistika, bicyklovanie, cestovanie, tanec alebo cvičenie. Je totiž veľmi dôležité, aby ste mohli aspoň niečo vykonávať spoločne. Tým posilníte puto, vybudujete si priateľstvo, spolupatričnosť a nikdy vás nezastihne stereotyp.

Povaha

Môžete byť akýkoľvek rozdielni, no vaši povahové vlastnosti by vás nemali iritovať, ničiť či odpudzovať. Ak vám totiž na partnerovi nejaká povahová črta prekáža, je dosť možné, že si budete namiesto tých všetkých dobrý všímať len tú jednu zlú. Ak teda sú vaše temperamenty rozdielne, snažte si to vykomunikovať a nájsť spoločné riešenie. Iba tak môžete jeden druhého dopĺňať.

Rodinné zvyklosti

Môžete si hovoriť čokoľvek, no to, v akom prostredí ste vyrastali, je pre váš vzťah veľmi zásadné. Ak vás totiž rodičia naučili láske a citu alebo ste naopak vyrastali len s jedným rodičom, je dosť pravdepodobné, že si to prenesiete aj do vašich vzťahoch. V tomto prípade si však musíte uvedomiť, že svojmu spolužitiu môžete dať s partnerom úplne nové pravidlá. Nemusíte sa riadiť tým, čo ste zažili v detstve, ale práve naopak to môžete zmeniť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 08:15