Najnovší trend vo vzťahoch je rozchod kvôli znechuteniu.dreamstime
StoryEditor

Dôvodom rozchodov v súčasnosti je znechutenie partnerom: Ak si nevoniate, môže to byť aj váš prípad

17.05.2023, 17:00
Vzťahy

Dôvodom rozchodov býva veľké množstvo vecí. Či už je to nevera, nedostatok pozornosti, chýbajúca komunikácia alebo neschopnosť počať dieťa. Jedným z najnovších trendov rozchodov súčasnosti je znechutenie partnerom. Pozrite sa, prečo vzniká a v čom spočíva.

Vzťahy sa rozpadajú z rôznych dôvodov. Niekedy ide o banálne veci, inokedy naopak vážne záležitosti. V súčasnosti sa rozmohol trend, pri ktorom sa partneri rozchádzajú z dôvodu znechutenia. Súvisí s tým najmä fakt, že sú mnohí ľudia pri výbere partnera veľmi vyberaví. Keďže túžia po tom, aby bola ich polovička presne podľa ich predstáv, no napokon sa ukáže, že nie je, radšej zo vzťahu cúvnu. Či už im prekážajú nejaké vlastnosti, správanie alebo dokonca zlý vkus. Ak ste nedávno ukončili vzťah kvôli nižšie uvedeným veciam, znechutenie partnerom môže byť aj váš prípad.

Znechutený maličkosťami

Rozišli ste sa s partnerom, pretože vám nevoňal? Nech to znie akokoľvek zvrátene, mali by ste vedieť, že v tom nie ste sami. Podľa výskumov totiž veľké množstvo vzťahov stroskotalo len kvôli znechuteniu. Niektorým vadilo, že ich partner nebol milý k obsluhe v kaviarni, iným naopak prekážala posadnutosť horoskopmi. Rovnako tak sa našli aj takí, ktorým vadilo, že im partner ochutnal z jedla na prvom rande, mal špinavé sklo na hodinkách, zlé zuby, dlhé nechty alebo nosil slnečné okuliare v exteriéri. Pre niekoho môžu byť takéto veci maličkosti, no pre iného môžu byť červenou vlajkou.

Nedá sa to ovplyvniť

Komukoľvek z vás to môže prísť vtipné či postavené na hlavu, no znechutenie partnerom je znakom toho, že vám spoločný zväzok nie je súdený. Veď predsa, nikto nechce stráviť zbytok života pri niekom, kto mu jednoducho nevonia. Nech je váš dôvod na rozchod akýkoľvek, nehanbite sa za to a s kľudom zo vzťahu vycúvajte. Nemôžete ísť predsa proti svojej vôli. S kľudom hľadajte šťastie niekde inde a neznižujte svoje nároky len preto, že vám tikajú biologické hodiny.  To, že vám niečo prekáža alebo je vám vo veľkom nepríjemné, sa nedá ovplyvniť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 16:52