Udržte si lásku vo vzťahu aj popri deťoch.dreamstime
StoryEditor

Túžite si udržať šťastný a spokojný partnerský vzťah aj pri deťoch? Držte sa týchto tipov

12.05.2023, 17:00
Vzťahy

Tak, ako sa pred svojimi deťmi správate ako partneri, tak sa raz budú s najväčšou pravdepodobnosťou správať pri svojej polovičke aj oni. Aby medzi vami videli najmä lásku, porozumenie, rešpekt a nie hádky či neustále konflikty, mali by ste sa držať týchto tipov. Tie totiž zaručia šťastný a spokojný partnerský vzťah aj popri deťoch.

Základom šťastnej rodiny sú najmä šťastní rodičia. Samozrejme, je úplne normálne, že nie vždy ukazujete svojim deťom len lásku a porozumenie, no musíte myslieť na to, že u vás vidia vzor správania, ktorý si v dospelosti prenesú aj do vlastných vzťahov. Práve z tohto dôvodu by ste sa mali snažiť o to, aby ste si ako partneri udržali vo vzťahu lásku aj popri starostlivosti o svojich potomkov. Pomôcť vám s tým môžu tieto tipy, ktoré zabezpečia skutočnú rodinnú idylku.

Zaujímajte sa o partnera

Vo vzťahu je najdôležitejšia komunikácia a pochopenie. S tým súvisí aj to, aby ste vzájomne počúvali jeden druhého. Nehovorte len vy o tom, čo ste prežili počas dňa, ako ste sa mali v práci a čo vás potešilo či zarmútilo. Aj partnera nechajte, nech sa vyrozpráva a vy ho počúvajte, pýtajte sa a poraďte mu. Samozrejme, pri deťoch je občas ťažké v kľude sa porozprávať, no venovať si aspoň chvíľku času pre seba, je na nezaplatenie. Tak predídete zbytočných hádkam či komunikačným šumom.

Obdarujte ho

Zvykne vás partner obdarovávať kvetmi či inými drobnosťami? Skúste mu aj vy prejaviť lásku týmto spôsobom. Vzťah totiž nie je o jednostrannosti. Partnerovi rozhodne urobíte radosť obľúbenou čokoládou, lístkami do kina či chutnou večerou. Ak by ste do toho chceli zapojiť aj deti, môžete mu spolu niečo vyrobiť.

image

Vymieňajte si bozky, objatia či úsmevy.

dreamstime

Nezabudnite na romantické gestá

Lásku nemôžete preukazovať len svojim deťom, ale aj sebe navzájom. Napíšte partnerovi milý odkaz či vyznanie na chladničku, skryte mu ho do peňaženky alebo vrecka bundy. Aby sa tešil domov, pošlite mu v priebehu dňa do práce smsku, vďaka ktorej bude vedieť, ako sa naňho tešíte. Aj takého malé romantické gestá môžu zaistiť nehynúcu lásku vo vašom vzťahu.

Sex nie je všetko

Možno si myslíte, že sex je vo vzťahu všetko, no nie je to tak. Vaše deti rozhodne poteší, ak budú vidieť iné nástroje náklonnosti. Snažte sa im preto ukázať, aké je dôležité rozdávať objatia či bozky po príchode z práce, obklopovať sa úsmevmi pri varení večere alebo si vymieňať blažené pohľady pri domácich prácach.

Myslite aj na pekné slová

Niekedy sú najkrajším prejavom úcty pekné slová. Bez nich by nefungoval žiadny vzťah. Nemusíte si však každý deň miliónkrát hovoriť „ľúbim ťa“ či „mám ťa rád“. Stačí, ak sa naučíte poďakovať alebo poprosiť. Keď to budú deň čo deň počúvať aj vaše deti, rozhodne s peknými slovami nebudú mať v budúcnosti problém.  

Nechajte ho dýchať

V každom vzťahu je dôležitá aj voľnosť. Nemôžete predsa všetko robiť spolu. Určite máte aj vy nejaký koníček, ktorý túžite robiť osamote a to isté by ste mali dopriať aj svojmu partnerovi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 07:20