Na zombieing si dajte pozor. Je totiž horší ako ghosting.dreamstime
StoryEditor

Nové trendy randenia sú čím ďalej, tým horšie: Zombieing vás zraní viac než ghosting

01.05.2023, 10:30
Vzťahy

Súčasná doba je plná zvrátených vecí, a to najmä čo sa týka nových trendov randenia, zoznamovania či rozchodov. Či už sa jedná o pigging, benching alebo ghosting. Stretnúť sa však môžete aj s oveľa horšími typmi, ako je napríklad zombieing. Pozrite sa, ako vám môže ublížiť.

Stretli ste sa už niekedy s tým, že vás partner začal znenazdajky úplne ignorovať a tváril sa, že  neexistuje? Ak áno, pravdepodobne ste sa stali súčasťou ghostingu, a teda procesu, pri ktorom s niekým chodíte alebo sa stretávate a on z ničoho nič zmizne. Bol pre vás tento zážitok bolestivý a nepochopený? Bohužiaľ, stretnúť sa môžete aj s omnoho horším typom randenia, ktorý sa nazýva zombieing.

Zmizne a znovu sa objaví

Sám názov tohto typu randenia napovedá, že to nebude nič príjemné. Zombieing totiž funguje na podobnom princípe ako ghosting, no dopad na vašu psychiku má úplne odlišný. Pri zombieingu vás partner najprv ghostne a o pár mesiacov neskôr sa vám ozve s tým, že sa s vami chce dať dohromady. Nielenže bude predstierať, že sa nikdy z vášho života nestratil, ale jeho správanie vás vo veľkom zraní. Pozrite sa, aké dôvody sa za zombieingom skrývajú.

image

Zombieing vás môže vo veľkom zraniť.

dreamstime

Túži po druhej šanci alebo sa nudí

Motív človeka, ktorý zmizne z vášho života a napokon sa znovu vráti, môže byť akýkoľvek. Najčastejšie sa jedná o nudu. Ak ste boli pre partnera zdrojom zábavy a uvoľnenia a on sa začal vo svojom živote nudiť, bude sa k vám chcieť vrátiť. Rovnako tak môže zombieingom prosiť o pozornosť, ktorú stratil a hľadá ju znova u vás. Treba si však uvedomiť, že túto metódu môže partner použiť aj vtedy, keď si uvedomí, že vás stratil a chýbate mu. Tak či onak, zombieing môže byť veľmi bolestivý. Nielenže partnerovo správanie nepochopíte, ale znovu sa vám v hlave vynoria spomienky na úzkosť, hnev či plač, ktorý vyvolal svojim zmiznutím. V tomto ohľade je dobré vedieť, ako na zombieing reagovať.

Stojí to za to?

V prvom rade by ste mali zistiť, či má daná osoba naozajstný záujem o návrat do vášho života alebo sa len nudí a túži po pozornosti. Je len na vás, ako zareagujete a ako sa rozhodnete. Tak či onak, ak niekto zmizol z vášho života a teraz sa tvári, že sa to nikdy nestalo, nemôže očakávať, že mu takéto správanie ospravedlníte. Áno, možno sa zmenil alebo má dobrú výhovorku, no dôverujte svojmu srdcu, nie jeho slovám. Veď predsa, ak vás v minulosti takýmto spôsobom zranil, môže to spraviť znovu, a preto radšej nechajte takýto vzťah odísť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:57