Pozrite sa na príčiny nechuti k sexu.dreamstime
StoryEditor

Nechuť k sexu môže spôsobiť takmer čokoľvek: Na toto si dajte pozor

08.04.2023, 17:00
Vzťahy

Kedy naposledy ste mali sex? Nespomínate si? Ak ste na milovanie mali príležitosť a čas, no nie chuť, niekde musel nastať problém. Za suchým obdobím sa môže skrývať mnoho príčin. Či už sú to konflikty vo vzťahu, stres, únava alebo zdravotné problémy. Pozrite sa, čo všetko spôsobuje nechuť k sexu.

Je úplne normálne, že občas nemáte chuť na sex, no ak váš nezáujem trvá príliš dlho, niečo nie je v poriadku. K vyhasnutiu sexuálnej túžby môže dôjsť kedykoľvek a dokonca aj vtedy, keď máte vedľa seba kvalitného milenca. Ak neviete, čo sa za vašou nechuťou skrýva, pripravili sme si pre vás zoznam vecí, ktoré môžu stáť za vašim problémom. Pozrite sa, čo všetko dokáže spôsobiť suché obdobie v sexe.

Nachádzate sa v dlhodobom vzťahu

Ak sa s partnerom nachádzate v dlhodobom vzťahu a  nemáte chuť na sex, pravdepodobne ste sa jeden druhého už nabažili. Nebojte sa, nemusíte sa rozchádzať. Jednoducho, dostali ste sa do stereotypu, z ktorého neviete vyjsť von. Síce ste si vybudovali krásny a pevný vzťah, po sexuálnej stránke sa nudíte. Je čas na úprimný rozhovor s partnerom, s ktorým by ste si mali vykomunikovať, čo vám chýba a čo by vás potešilo. Vyskúšať spolu môžete nové veci, sexuálne hračky alebo polohy.

Hormonálna nerovnováha

Tak ako muži, tak aj ženy môžu pociťovať nechuť k sexu v dôsledku hormonálnej nerovnováhy. Tú spoznáte podľa toho, že máte menej energie, priberáte na hmotnosti alebo ste v období menopauzy či tehotenstva. Dôležitá je v tomto prípade zdravá životospráva a dostatok spánku, no vyriešiť to môžete aj medicínou, ktorá vám pomôže dať hormóny do poriadku.

Nedosahujete orgazmus

Jedným z najčastejším príčin nechuti k sexu je fakt, že pri ňom nedosahujete orgazmus. Samozrejme, nie je pravidlom, že musíte vyvrcholiť pri každom milovaní, no ak ste orgazmus nezažili už dlho, nemôžete sa čudovať, že ste o sex stratili záujem. Skúste preto partnerovi navrhnúť, či by ste sa nemohli viac venovať vášmu potešeniu. Skúmajte spolu svoje erotogénne zóny, vyskúšajte nové polohy a verte či nie, dosiahnuť orgazmus sa vám konečne môže podariť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:39