Pozrite sa na príčiny nechuti k sexu.dreamstime
StoryEditor

Nechuť k sexu môže spôsobiť takmer čokoľvek: Na toto si dajte pozor

08.04.2023, 17:00
Vzťahy

Kedy naposledy ste mali sex? Nespomínate si? Ak ste na milovanie mali príležitosť a čas, no nie chuť, niekde musel nastať problém. Za suchým obdobím sa môže skrývať mnoho príčin. Či už sú to konflikty vo vzťahu, stres, únava alebo zdravotné problémy. Pozrite sa, čo všetko spôsobuje nechuť k sexu.

Zlý obraz tela

Páčite sa samy sebe? Ste spokojné so svojim telom, krivkami či výkonom pri sexe? Ak nie, pravdepodobne trpíte nechuťou k sexu. Nezabudnite však na to, že váš partner vás miluje také, aké ste. Buďte preto otvorenejšie a naučte sa vyššiemu sebavedomiu. Rovnako tak prestaňte rozmýšľať nad svojim výkonom v posteli. Keď všetko z hlavy vypustíte a odviažete sa, iba tak môžete túžiť po milostných aktivitách.

Užívate antikoncepciu

V súčasnosti užíva antikoncepciu takmer každá žena. Mali by ste však vedieť, že tieto tabletky obsahujú hormóny, ktoré sú schopné potlačiť chuť k sexu. Skúste preto zájsť k svojmu gynekológovi a zistite, či neexistujú iné antikoncepčné formy, ktoré by mohli vyriešiť váš problém.

Stres, úzkosť či depresia

Najčastejším dôvodom nechuti k sexu je nepochybne stres, úzkosť a depresia. Ak toho máte počas dňa veľa, neustále rozmýšľate nad domácnosťou, prácou či starostlivosťou o deti, je viac než jasné, že na sex úplne zabudnete. V tomto prípade by ste mali trochu zvoľniť. Doprajte si oddych, napustite si vaňu, prečítajte si obľúbenú knihu a pozrite si romantický film. Keď budete konečne hlavou niekde inde, môžete začať premýšľať nad sexom.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:40