Na tieto veci si dajte pozor. Kvôli nim totiž nedosahujete orgazmus.dreamstime
StoryEditor

Takto ho nikdy nedosiahnete: Zabijakmi orgazmu môžu byť aj bežné veci, dajte si na ne pozor

07.04.2023, 17:00
Vzťahy

Každá z vás túži po nezabudnuteľnom sexe plnom vášne, erotiky a orgazmických vyvrcholení. Bohužiaľ, realita je často iná a dosiahnuť orgazmus nie je až tak jednoduché. Netreba sa však vzdávať. Za neschopnosťou dosiahnuť orgazmus sa totiž môžu skrývať bežné veci, ktoré sa dajú veľmi ľahko napraviť. Pozrite sa na najväčších zabijakov orgazmu.

Vyvrcholenie síce nemusí byť nevyhnutným záverom pohlavného styku, no povedzme si na rovinu, že bez neho to jednoducho nie je ono. Ak orgazmus nedosahujete len občas, nemusí to byť až taký problém, no ak to trvá dlhodobo, je viac než možné, že niekde robíte chybu. Existuje totiž niekoľko zabijakov orgazmu, kvôli ktorým si nemôžete užiť rozkoš, po akej túžite. Pozrite sa, čo by ste mali zmeniť, aby ste konečne mohli dosiahnuť orgazmické vyvrcholenie.  

Máte oslabené svaly panvového dna

Svaly panvového dna majú veľmi dôležitú úlohu. Nielenže sa sťahujú, aby zabránili úniku moču a stolice, ale ich správne fungovanie zabezpečuje ľahšie dosiahnutie sexuálneho vzrušenia, a teda aj orgazmu. Ak ich máte oslabené, pravdepodobne trpíte únikom moču, pocitmi ťažkosti vo vagíne alebo bolesťou a nepohodlím počas pohlavného styku. Aby ste ich posilnili a dosiahli vytúžený orgazmus, mali by ste ich minimálne trikrát do dňa na niekoľko minút sťahovať a uvoľňovať. Tým, že ich budete pravidelne precvičovať, môže sa vám zmeniť sexuálny život na nepoznanie.

Necítite sa sexi

Ak sa cítite dobre vo svojom tele, budete sa cítiť blažene aj pri sexe. Jedným z najväčších zabijakov sexu je však práve to, že príliš premýšľate nad tým, ako vyzeráte. Ste neisté a obávate sa, či si váš partner všimne celulitídu, väčšie bruško alebo ochlpenie. Tento návyk vám však zabraňuje v dosiahnutí orgazmu. Skúste preto počas sexu neriešiť vašu postavu. Aby ste sa konečne cítili sexi, môžete s zaobstarať erotické oblečenie a ukázať, čo vo vás naozaj je.

image

Pri sexe by ste sa mali cítiť sexi.

dreamstime

Zabúdate na pravidelný sex

Milujete sa raz za týždeň alebo mesiac? Robíte chybu. Prestaňte sa vyhovárať na únavu, nedostatok času alebo povinnosti. Ak totiž nepraktizujete pravidelne sex, vaše vaginálne svaly zlenivejú a ochabnú, čo má za následok neschopnosť dosiahnuť orgazmus. Práve z tohto dôvodu sa s partnerom milujte minimálne trikrát do týždňa, aby ste svaly vytrénovali a pripravili tak na poriadnu dávku orgazmických vyvrcholení.

Myseľ máte niekde inde

Ak ste počas sexu neprítomné, máte negatívne myšlienky a nesústredíte sa na daný moment, nečudujte sa, ak nevyvrcholíte. Je dôležité, aby ste počas pohlavného styku vnímali seba, partnera, vaše telá, dotyky a zvuky. Ak sa neviete naučiť sústrediť, začnite cvičiť jógu, ktorá vás naučí ideálnemu balansu a ohybnosti, ktorá sa vám takisto v posteli zíde.

Idete na to rýchlo

Sex by mal byť pre vás prežitkom a vzrušujúcim zážitkom, ktorý nechcete, aby skončil. Ak ho však beriete ako rutinu, zabúdate na predohru a zbytočne oh zrýchľujete, orgazmus sa nikdy nedostaví. Skúste trochu spomaliť, vytvorte v miestnosti príjemnú atmosféru, zapnite hudbu a užívajte si každý dotyk.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:31