Neuveríte, aké liečivé účinky v sebe ukrývajú mužské spermie.dreamstime
StoryEditor

Prekvapivé zdravotné výhody spermii: Bojujú proti starnutiu, zlepšujú pamäť aj spánok

20.03.2023, 10:00
Vzťahy

Ak si myslíte, že téma spermii patrí výlučne len do spálne, ste na veľkom omyle. Možno ste to nevedeli, no nielen sex ako taký je zdravý, ale aj mužské spermie. Tie totiž dokážu bojovať proti starnutiu, zlepšujú pamäť aj spánok. Pozrite sa na ďalšie prekvapivé zdravotné výhody spermii.

Nebudeme vás nabádať na to, aby ste ich začali konzumovať alebo si nimi potierať tvár, ale je dobré vedieť, že spermie nie sú zlé či nezdravé. Čudovali by ste sa totiž, čo všetko pláva v mužskom ejakuláte. Okrem toho, že sa v ňom nachádza množstvo telu prospešných látok, ako sú bielkoviny, horčík, zinok či vitamín C, obsahuje testosterón, oxytocín, serotonín či melatonín, vďaka ktorým je považovaný za elixír života. Ak vás táto téma veľmi neznepokojuje, pozrite sa, s čím všetkým vám môžu pomôcť mužské spermie.

Skvelé ako antidepresívum

Ako sa cítite po sexe? Ste naplnené šťastím a pokojom? Možno ste si to nikdy neuvedomili, no je dosť možné, že za to mohli partnerove spermie. Podľa odborníkov je totiž mužský ejakulát schopný znížiť príznaky depresie a zmierniť stres. Môže za to vďačiť najmä oxytocínu a progesterónu, ktorý zlepšuje náladu.

Pomôže so spánkom

Fyzický výkon, ktorý ste podali v posteli, nie je jediný, ktorému môžete vďačiť za únavu po sexe. Aj mužské semeno, ktoré obsahuje chemikáliu melatonín, totiž dokáže navodiť spánok a relaxáciu. Tým, že sa dostane do vášho krvného obehu, pomôže vám vyspať sa lepšie ako obyčajné lieky na spanie.

image

Mužské spermie sú považované za elixír života.

dreamstime

Zaručí dlhý život

Znie to zvláštne, no mužské spermie sú naozaj schopné predĺžiť život. Môže za to zložka spermidín, ktorá je považovaná za elixír života. Okrem toho, že zabráni vzniku rôznych ochorení ako je napríklad rakovina pečene, bojuje proti starnutiu a podporuje imunitu.

Podporuje zdravie mozgu

Nervový rastový faktor, ktorý sa v spermiách nachádza vo veľkom množstve, pôsobí ako antidepresívum, antioxidant, bojuje proti zápalom a pomáha zastaviť starnutie mozgu. Tým, že udržiava mozgové neuróny v rovnováhe, zabezpečuje správne fungovanie mozgu. Takisto sú však spermie schopné zlepšiť pamäť, koncentráciu a duševnú bdelosť.

Bojujú proti vráskam a akné

Ak nechcete míňať peniaze za drahú kozmetiku, máme pre vás lacnejšie a prírodnejšie riešenie. Spermie sú vynikajúcim antioxidantom aj pre vašu pokožku. Nielenže ju vyhladia, ale zbavia vás vrások či nepekne vyzerajúceho akné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:31