Ak nemáte náladu na sex, vyskúšajte niektorý z týchto tipov.dreamstime
StoryEditor

Nemáte chuť na sex? Takto sa môžete naladiť na milovanie plné vášne

01.03.2023, 09:00
Vzťahy

Keď sa vo filmoch či knihách chystá muž a žena na sex, zdajú sa byť úplne pripravení a plní vášne, len čo prejdú dverami spálne. Bohužiaľ, v skutočnosti to tak vždy nie je. Je normálne, že nemáte na milovanie náladu, no keď napokon aj sex mať chcete, nedokážete sa naň naladiť. Pozrite sa, čo vám môže naštartovať libido.

V prvom rade by ste si mali položiť základnú otázku, prečo nemáte náladu na sex? Predovšetkým za to môže znížené libido, únava, ale aj úzkosť a stres. Vinníkmi však často bývajú aj hormonálne zmeny, lieky a pocity hanby či viny. Rovnako tak by ste sa mali zamyslieť nad tým, či vám sex nie je po chuti kvôli nevyriešeným vzťahovým problémom a nedávnym hádkam. Keď prídete na príčinu vášho nízkeho libida, môžete začať skúmať spôsoby, ako to vyriešiť. Toto sú vaše možnosti.  

Vyskúšajte niečo nové 

Vaša nechuť sexu môže vzniknúť najmä v dlhodobých vzťahoch, kedy sa po čase začnete v posteli s partnerom nudiť. Čo tak vyskúšať niečo nové? Či už si vyberiete používanie sexuálnych hračiek alebo hranie rolí. Rovnako tak vám môže pomôcť zmena prostredia. Zabudnite na sedačku, kuchynskú linku či posteľ, zarezervujte si izbu na jednu noc v hoteli, urobte si výlet autom niekam na samotu alebo sa pomilujte v prírode. Nezabudnite sa s partnerom porozprávať o tom, čo by ste chceli počas sexu zažiť. Iba tak totiž môžete znovu pocítiť iskru a okoreniť váš sexuálny život.

image

Vyskúšajte niečo iné ako doteraz.

dreamstime

Nezabúdajte na starostlivosť o seba

Áno, je ťažké dostať sa do nálady a užiť si sex, keď sa zrovna necítite v najlepšom rozpoložení. Cítite sa unavené, vyhorené alebo neatraktívne? To všetko môže ovplyvňovať vaše libido. Skúste sa preto zamerať na zdravšiu stravu a pravidelné cvičenie. Nezabudnite si urobiť čas pre seba, kedy budete len oddychovať a znovu sa spojíte so svojim pravým ja. Keď sa trochu uvoľníte a dáte zo seba von všetko, čo vás trápi aspoň na pár chvíľ, záujem o fyzickú intimitu sa rozhodne dostaví.

Na sex treba čas

Milujete sa s partnerom väčšinou večer, keď sa vrátite z práce? Chyba. Množstvo párov totiž praktizuje sex v tomto čase a to len preto, aby si splnili svoju povinnosť. Skúste si preto urobiť čas na milovanie aj v inej časti dňa alebo si ho rovno naplánujte. Vďaka tomu budete v sexe plne prítomní a vaša myseľ či telo bude pripravené na aktivitu. Ak si nájdete čas na sex, môžete si ho konečne užiť.

Naštartujte sa na sex

Je dosť možné, že sa na sex neviete naladiť len preto, že sa naň vaša myseľ i telo nepripravilo. Vyskúšať môžete erotické knihy, filmy alebo sexting. Najprv porozmýšľajte nad tým, čo sa vám v sexe páči a čo naopak nie. Napokon si s partnerom začnite posielať koketné správy o tom, čo by ste chceli, aby s vami po príchode z práce robil. Uvidíte, ako sa budú veci vyvíjať, keď sa večer stretnete. Keďže ste partnera celý deň obklopovali intímnymi slovami o vašich túžbach, pravdepodobne sa ich bude držať, takže sa tešte na skvelý intímny zážitok.

image

Naštartujte sa na sex.

dreamstime

Chybu hľadajte aj v maličkostiach

Dôvod, prečo máte chuť na sex a neviete sa naň naladiť, musíte hľadať aj v maličkostiach, ktoré môžu znižovať libido. Máte sa milovať na neprezlečenej posteli? Je v miestnosti príliš teplo alebo naopak zima? V izba vám hrá v televízore rušivá relácia? Vadí vám silné svetlo či vŕzgajúca posteľ? Každá jedna z týchto vecí dokáže narušiť záujem o intímne spojenie. Našťastie, väčšina z nich sa dá ľahko vyriešiť. Ak si se naplánujete, môžete sa naň dostatočne pripraviť. Tým však nemyslíme len vás, ale aj priestor či miestnosť, v ktorom sa bude odohrávať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 22:44