Toto sú najčastejšie dôvody, prečo ženy nedosahujú orgazmus pri každom sexe.dreamstime
StoryEditor

Viete, prečo nedosahujete orgazmus? Dôvody hľadajte tu

24.02.2023, 10:00
Vzťahy

Zatiaľ, čo niektoré ženy dosahujú orgazmus pravidelne a bez problémov, existujú aj také, ktoré sa k nemu musia dopracovať až po zdolaní mnohých prekážok. Ak patríte k druhej skupine aj vy, mali by ste vedieť, že vyvrcholenie pre vás nemusí byť nedosiahnuteľným cieľom. Pozrite sa, čo všetko sa môže skrývať za vašim sexuálnym problémom.

Sex je príjemná aktivita, ktorá prináša potešenie, pôsobí uvoľňujúco a zlepšuje kondíciu. Bohužiaľ, podľa mnohých výskumov si ho naplno dokážu užiť najmä muži. U žien je totiž dosahovanie orgazmu tajomná hra s neistým koncom. Len 10 % žien pri sexe vyvrcholí pravidelne a bez problémov, zatiaľ čo zvyšok sa k nemu často musí dopracovať až po zdolaní mnohých prekážok. Môže za to aj fakt, že každej z nás sa páči niečo iné, teda aj cesta k jej vyvrcholeniu je odlišná. Nebojte sa, všetko sa dá, keď sa chce. Pozrite sa, aké najčastejšie dôvody vám môžu brániť v dosiahnutí orgazmu.

Úzkosť či stres

Jedným z najčastejších faktorov ovplyvňujúcich priebeh či dosiahnutie orgazmu je stres a úzkosť. Tá môže byť spôsobená najmä s problémami s prijatím vzhľadu vlastného tela. Ak trpíte úzkosťou aj vy, nečudujte sa, že je pre vás takmer nemožné vyvrcholiť.

Nedostatočná vlhkosť

Orgazmus dokáže vo veľkom ovplyvniť aj nedostatočné zvlhčenie vagíny pri sexe. Vďaka lubrikácii pohlavných orgánov sú tieto partie viac eroticky nabité, citlivé a predovšetkým vzrušené. Ak máte aj vy problém s vlhkosťou, nehanbite sa zaobstarať lubrikačný gél.

image

Problém s dosiahnutím orgazmu môžete mať aj vtedy, ak je vaša vagína málo vlhká.

dreamstime

Rýchla a tvrdá stimulácia

Všetkého veľa škodí, to platí aj pri stimulácii počas sexu. Muži si väčšinou myslia, že čím rýchlejšia a tvrdšia stimulácia bude, tým lepší bude aj sex. Pravda je však úplne inde. Orgazmus je priamo spojený so ženským nervovým systémom, a aj keď to cíti každá trochu inak, mnohé jednoducho potrebujú miernejší a pokojnejší prístup. Skúste preto povedať svojmu partnerovi, aby menej tlačil na pílu.

Partner nevie, čo sa vám páči 

Nedosahujete orgazmus pri každom sexe? Mali by ste si uvedomiť, že váš partner nevie čítať myšlienky a pri sexe to platí dvojnásobne. Ak mu nič nepoviete, nespozná alebo nevytuší, čo sa vám páči a ako to má praktizovať. Nebojte sa preto a nehanbite otvoriť ústa či naznačiť rukou správnu cestu k vyvrcholeniu.

Nepriateľom sexu sú aj lieky

Brali ste alebo beriete nejaké lieky? Prečítali ste si informácie o možných vedľajších účinkov? Ak nie, nečudujte sa, že nemôžete dosiahnuť orgazmus. Totiž, existujú lieky, ktoré môžu negatívne ovplyvňovať priebeh sexuálnych hier.

image

Za nedosiahnuteľným orgazmom môže stáť aj sedavé zamestnanie či nedostatočný pitný režim.

dreamstime

Sedavé zamestnanie

Na orgazmus má vplyv aj životný štýl. S jeho dosahovaním môžu mať problém najmä ženy, ktoré majú sedavé zamestnanie. Ak k nim patríte aj vy, skúste do svojho pracovného času zaradiť viac pohybu alebo si minimálne doprajte častejšie prechádzky.

Nedostatočný pitný režim

Za sťaženou cestou k dosiahnutiu orgazmu môže stáť podľa odborníkov aj niečo také bežné ako pitný režim. Aby potrebné tkanivá mohli reagovať na vzrušenie, potrebujú byť pružné a k tomu potrebujú dostatok tekutín. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:11