Vyskúšajte pravidlo 5:1 a posilnite puto s vašim partnerom.dreamstime
StoryEditor

Musíte ho vyskúšať: Pravidlo 5:1 vám zaručí šťastný vzťah bez hádok

19.02.2023, 07:00
Vzťahy

Túžite nájsť vo vzťahu harmóniu a vytúžený balans? Vyskúšajte pravidlo 5:1, ktoré skúsilo už veľké množstvo párov. Nielenže si vďaka nemu posilníte puto s partnerom, ale omnoho menej sa budete hádať a zvládať nezhody s prehľadom. Pozrite sa,v čom toto pravidlo spočíva.

Žiadny vzťah nie je dokonalý a aj keď máte občas pocit, že sa viac hádate, než milujete, aj tak by ste na ňom nikdy nemali prestať pracovať. Čo je podľa vás základným pilierom vzťahu, ktorý ho drží pokope vo všetkých ohľadoch? Áno, je to komunikácia. Len vďaka nej môžete prežiť ťažké životné situácie, hádky a nezhody.

Komunikujte o minulosti, šťastných momentoch či trápeniach

Ak neviete, ako začať viac komunikovať s partnerom, skúste si spomenúť na začiatky vzťahu a spoločne diskutujte o minulosti. Porozprávajte sa o tom, ako ste sa spoznali, aké ste mali vtedy pocity, aké bolo vaše prvé rande či trapasy počas schôdzok. Nielenže vás dávne spomienky rozosmejú, ale môžete si vďaka nim skvalitniť intímny život. Rovnako tak nezabudnite pri každej komunikácii počúvať jeden druhého, aby ste podporili emočné spojenie a prebudili empatiu. Možno totiž prídete na to, čo partnera trápi alebo naopak teší. Napokon vyskúšajte pravidlo 5:1.

image

Vo vzťahu je najdôležitejšia komunikácia.

unsplash

Čo si na partnerovi najviac vážite?

Toto pravidlo by ste mali používať vo chvíľach, keď chcete partnerovi povedať nejakú výčitku. Ako na to? Predtým, než mu poviete jednu výhradu, mali by ste vysloviť päť pochvál alebo vecí, ktoré si na ňom vážite a považujete za pekné. Ak to totiž nahlas vyslovíte, uvedomíte si, čo všetko na svojom partnerovi milujete, čím vás teší a čo pre vás znamená. Je dokonca možné, že zabudnete na výčitku, ktorú ste mu chceli povedať a poviete si, že to bola obyčajná maličkosť. Síce vám to môže prísť ako drobnosť, no práve vďaka pravidlu 5:1 môžete priniesť do vzťahu rovnováhu a naučiť sa riešiť problémy s chladnou hlavou. Tak čo, skúsite to aj vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:54