Tieto jedlá zničia sexuálnu túžbu a znížia libido.dreamstime
StoryEditor

Pred milovaním sa im vyhnite: Toto sú jedlá, ktoré škodia sexu

16.02.2023, 17:00
Vzťahy

Na jednej strane existujú jedlá, ktoré dokážu zvýšiť vaše libido, navnadiť a povzbudiť k lepšiemu výkonu, no na druhej sú tu aj také, ktoré majú úplne opačný efekt. Nielenže znižujú libido, ale sú doslova zabijakom sexuálnej túžby. Pozrite sa, ktorým jedlám by ste sa pred milovaním mali radšej vyhnúť.

Ak chcete podporiť vášeň a sexuálnu túžbu, väčšinou siahnete po afrodiziakách, medzi ktoré patrí napríklad špargľa, ustrice či čokoláda. Na druhej strane však existujú aj také jedlá, ktoré majú úplne opačný účinok. Ak plánujete horúci večer, skúste sa týmto potravinám radšej vyhnúť. Zbytočne si totiž uškodíte a zažijete sex bez vzrušenia či dokonca orgazmu.  

Káva

Mnohé z vás si možno kávu zvyknete naordinovať tesne pred sexom, pretože si myslíte, že tento životabudič vám pomôže vydržať v posteli dlhšie bez únavy, no mali by ste vedieť, že robíte úplný opak. Káva totiž zvyšuje hladinu kortizolu v krvi a stresové hormóny, ktoré napokon môžu za znížené libido. Káva vás tak síce nabudí, no zabráni vám v uvoľnení, ktoré je pre milovanie kľúčové. Pred sexom preto radšej siahnite po zelenom čaji.

Slané jedlá

Slané lupienky, tyčinky alebo pukance dokážu zaručiť príjemný večer pri filme, ale rozhodne nie v posteli. Príliš veľa soli skonzumovanej naraz totiž zmení v tele spôsob prekrvenia intímnych partií. To napokon môže spôsobiť problémy s erekciou a dosiahnutím orgazmu. Ak si chcete sex užiť naplno, radšej pred ním nekonzumujte nič slané.

image

Pred sexom nekonzumujte mätu, kávu ani slané jedlá.

dreamstime

Sója

Pred sexom by ste nemali konzumovať ani sóju, ktorá má veľký dosah na pokles testosterónu ako u mužov, tak aj u žien. Pritom tento pohlavný hormón je u oboch pohlaví hnacím motorom sexuálnej túžby. Preto ak poklesne, naladíte skôr na priateľskú než mileneckú frekvenciu.

Mäta

Zimu či leto si len málokto vie predstaviť bez mätového čaju, mojita či vody s citrónom a mätou. Áno, táto bylinky je skvelá na zníženie zápachu v ústach, uľaví pri nádche a nachladnutí, no je zabijakom sexuálnej túžby. Má totiž schopnosť utlmovať vzrušenie a znižovať libido. Mätový čaj preto radšej popíjajte vtedy, keď je partner v práci.

Bublinkové vody

Minerálna, sladká, aj obyčajná sóda. Bublinkové vody môžu spôsobiť nafukovanie, vďaka čomu sa potom pri milovaní nebudete vedieť uvoľniť. Veď predsa, ktorá z vás by sa dokázala vzrušiť a vyvrcholiť, keby musela po celý čas striehnuť na to, aby jej popri vzdychaní nevyšlo z tela aj niečo viac?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:50