Ak vás partner prestal sexuálne priťahovať, môže to poznačiť váš vzťah.dreamstime
StoryEditor

Prestal vás váš partner sexuálne priťahovať? Stáva sa to v každom vzťahu, no ešte nie je všetko stratené

24.02.2023, 10:00
Vzťahy

Po rokoch vzťahu to už ani zďaleka nie je to, čo to bývalo. A to predovšetkým v posteli. A hoci sa o tom verejne až tak nehovorí, sexuálna príťažlivosť medzi partnermi klesá v každom vzťahu, nie len v tom vašom. Hovoria o tom jasne aj prieskumy. Ako inak, anonymné.

Sexuálna príťažlivosť u partnerov dosahuje svoje maximum zhruba po dobu jedného roka. Potom už vlastne poznáte všetky triky a ťahy ako jeden druhého uspokojiť. A partner vás automaticky prestane priťahovať tak ako pred rokmi.

Všednosť

Všednosť v živote aj vo vzťahoch nie je ničím výnimočným. Monotónnosť a stereotyp však najmä vo vašom sexuálnom živote môže urobiť poriadnu šarapatu. Nie len že sa s partnerom už dokonale poznáte, ale už ani chuť zvádzať nie je taká ako kedysi. Kým na začiatku vzťahu hľadáte miesta, kde by ste sa aspoň na chvíľu mohli venovať jeden druhému a boli pre vás tieto chvíle výnimočné, dnes už sa takto snažiť vôbec nemusíte. Súkromie ako aj spálňu máte neustále k dispozícii, čiže spoločný čas už nie je ničím špeciálnym.

Nenaplnené potreby

K sexuálnemu nezáujmu dochádza aj vo chvíli, kedy vás partner nedokáže sexuálne uspokojiť a naplniť všetky vaše potreby. Sex sa stáva akousi povinnou jazdou bez emócii, romantiky či predohry. Navyše sa ani trošku nesnaží byť pre vás atraktívny. Pivné brucho a rozťahané tepláky sú to posledné, čo by vás na ňom mohlo očariť. A aj keď mu to poviete, jeho snaha niečo zmeniť je na bode mrazu.

Je to na vás oboch

K tomu, že ste sa sexuálne odcudzili mohlo dôjsť z viacerých dôvodov. Prílišné pracovné nasadenie či vyťaženosť, zanedbávanie jeden druhého pre vlastné záujmy. No ešte stále nie je nič stratené a môžete váš vzťah zachrániť. Musíte to však chcieť obaja. Porozprávajte sa, nájdite dôvod tohto ochladenia a následne sa dohodnite, čo ste jeden aj druhý ochotný pre nápravu spraviť. Snažte sa viac ako negatívne stránky a vlastnosti na vašom partnerovi vnímať tie pozitívne. Vráťte sa v čase a spomeňte si na to, prečo vás vaša polovička v začiatkoch vzťahu tak upútala, aké vlastnosti ste na ňom obdivovali.

Sexuálna poradňa

Ak je v záujme vás oboch vzťah zachrániť, cestou môže byť aj vyhľadanie sexuológa, ktorý vám pomôže zodpovedať si otázky na ktoré sami neviete nájsť odpovede. A v neposlednom rade vás nasmeruje na tú správnu cestu. Skôr, než sa však do sexuálnej poradne vyberiete, pokúste sa aj sami váš vzťah niečím spestriť a okoreniť. Vyberte sa na romantický víkend, večeru či spoločnú partnerskú masáž. Trávte spolu dostatok času. Večer odložte telefóny a pozrite si film, alebo sa venujte jeden druhému. Akékoľvek kroky sú tie správne na to, aby sa váš život, aj ten sexuálny stal pre vás zaujímavejším.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:15