Šťastie vášho manželstva ovplyvňuje niekoľko faktorov.pexels
StoryEditor

Šťastie v manželstve ovplyvňuje aj počet vašich sexuálnych partnerov. Výsledky nedávnej štúdie vás šokujú

18.02.2023, 10:00
Vzťahy

Kto by netúžil po ideálnom a dlho trvajúcom vzťahu, ktorý by sa neskôr skončil manželstvom? A čo vlastne ovplyvňuje to, či vaše manželstvo bude šťastné, alebo nie? Samozrejme, že všetko v prvom rade závisí od vás a vášho partnera, od vzájomného porozumenia, tolerancie a schopnosti robiť kompromisy. Je tu však ešte taká maličkosť, ktorá ovplyvňuje to, ako bude váš vzťah vyzerať, a tou je vaša sexuálna minulosť.

Sú v manželstvách šťastnejší tí, ktorí pred tým, než povedali svoje áno jednému človeku mali veľa sexuálnych partnerov? Alebo sú tými šťastnými tí, ktorým sa v posteli až toľko sexuálnych partnerov nevystriedalo? Výsledky nedávnej štúdie vás šokujú.

Akú teóriu razíte vy?

Čo myslíte, je dobré pred vstupom do manželstva vyskúšať veľa sexuálnych partnerov, aby ste už v tomto vzťahu boli dostatočne „vybúrení“? Alebo razíte skôr teóriu, že váš manžel by mal byť vašim prvým a zároveň aj posledným sexuálnym partnerom? Ale čo ak po čase zatúžite po zmene, alebo bude zvedavosť silnejšia ako vy a budete chcieť vyskúšať, či to niekde inde nebude ešte o niečo lepšie? Touto témou sa nedávno zaoberali aj vedci z jednej coloradskej univerzity, no výsledky sú viac než prekvapujúce.

image

Čím menej milencov, tým šťastnejšie manželstvo

pexels

Viac či menej?

Tak ako to teda je? Do výskumu sa zapojilo viac ako tisíc žien a mužov vo veku od 18 do 34 rokov. Samozrejme nechýbali ani intímne otázky, na základe ktorých následne mohli vedci adekvátne vyhodnotiť výsledky. Tí jedinci, ktorí už boli v manželstve a uviedli, že mali pred vstupom do tohto zväzku viacerých sexuálnych partnerov, vo svojom aktuálnom vzťahu až takí šťastní neboli. Majú totiž neustále tendenciu niečo porovnávať. V sexe toho zažili mnoho a to, čo im dali desiatky partnerov pred ich manželom, im tento jeden partner logicky dať nemôže. Alebo len vo výnimočných prípadoch. Zároveň vôbec neplatí rovnica, že sú dostatočne vybúrení a očakávalo by sa od nich, že už viac nebudú mať potrebu dookola niečo skúšať.

image

Váš predošlý sexuálny život na vás zanechá stopy.

dreamstime

Prvý a posledný

Naopak, respondenti, ktorí svoju vernosť sľúbili partnerovi, ktorý bol zároveň ich prvým sexuálnym partnerom sú v manželstve oveľa šťastnejší. S manželom nemajú žiadne tendencie svoje posteľové hry a skúsenosti s nikým porovnávať, skúmajú navzájom čo jednému aj druhému vyhovuje a navyše v ich vzťahu nefiguruje žiarlivosť na predošlých partnerov. Ak ste totiž raz zažili strhujúci, vášnivý vzťah ktorý bol plný nezabudnuteľného sexu, všetko ostatné vám bude pripadať až príliš priemerné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:26