V týchto prípadoch vám pauza môže pomôcť a v týchto naopak navždy odlúčiť.dreamstime
StoryEditor

Chcete si dať s partnerom vzťahovú pauzu? Pozrite sa, kedy má zmysel a kedy signalizuje rozchod

21.12.2022, 17:00
Vzťahy

Dostal sa váš vzťah do mŕtveho bodu alebo zažívate na dennom poriadku hádky a spory, ktoré nikam nevedú? Ak ste sa s partnerom zhodli, že by vám obom prospela pauza, mali by ste si uvedomiť, že nemusí byť len zástavkou smerujúcou k definitívnemu rozchodu. Veď predsa, ak stále veríte, že muž po vašom boku je ten pravý, pauza môže mať veľký zmysel. Pozrite, kedy je vhodná a ako ju nastaviť.

Vo vzťahoch znamená pauza väčšinou dočasné odlúčenie s neistým koncom. Síce môže signalizovať rozchod, rovnako tak môže byť vhodným spôsobom na oddialenie času, kým zistíte, čo ďalej. Ak ju totiž považujete za niečo, vďaka čomu sa môžete do vzťahu vrátiť s obnoveným pocitom záväzku a vášne, môžete vám vo veľkom pomôcť. Aby ste sa však s partnerom vyvarovali nedorozumeniam a zachránili stagnujúci vzťah, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na to, v akej situácii si môžete pauzu dať a čo musíte splniť, aby mala šancu na úspech.

Pauza je vítaná v týchto prípadoch

Každý vzťah si raz prejde väčšou alebo menšou krízou, ktorá však nemusí znamenať okamžitý rozchod. Ak vám predsa na tom druhom záleží, snažíte sa nájsť riešenie a dať si pauzu je jedno z nich. Viete, v akých chvíľach je vhodné o nej uvažovať? Pauza môže pomôcť vtedy...

  • Keď sa síce stále milujete, no vzťahom ste zahltení, trávite spolu všetok čas a máte málo priestoru na seba či svojich blízkych.
  • Keď sa neustále hádate, ste podráždení a neviete dôjsť ku kompromisu. Pauza vám pomôže prísť na to, či sú dôvody vašich sporov naozaj také hrozné.
  • Keď ste spolu už naozaj dlho, no neviete, čo a kam vzťah posunúť. Jednoducho, bojíte sa záväzku, a preto si nie ste istí ďalším krokom. Určite bude rozumné, ak vďaka pauze spomalíte.
  • Keď zistíte, že vás partner podviedol, no vy sa rozísť aj tak nechcete. Pauza vám pomôže to spracovať a znovu vybudovať dôveru.

image

Pauza je skvelým riešením na uvedomenie si toho, ako veľmi vám partner chýba.

dreamstime

Aj pauza má svoje pravidlá

Ak sa s partnerom napokon rozhodnete, že pauza bude dobrým krokom, stanovte si pravidlá. Totiž, pre oboch by mala prestávka znamenať to, že sa snažíte na vzťahu pracovať a nie iba odsunúť rozchod. Rovnako tak by pre vás nemala byť len spôsob, ako získať prístup k ostatným ľuďom. V takomto prípade sa zamyslite nad tým, či vám na vzťahu vôbec záleží. S partnerom nezabudnite prebrať najmä to, či zostane v kontakte. Ak túžite vyriešiť problémy, určite by ste sa počas pauzy mali raz za čas vidieť a počuť, aby ste sa neodcudzili. Takisto sa dohodnite na tom, koľko bude pauza trvať. Či už to bude týždeň, mesiac alebo dva, stanovenie času je kľúčové. Veď predsa, ak ani po polroku si nebudete vzťahom istí, asi si nie ste súdení.

Čas využite rozumne

Počas pauzy by ste si nemali užívať slobodu, ale premýšľať nad tým, ako sa cítite, keď s partnerom nie ste. Je vám lepšie spolu alebo bez seba? Samozrejme, možno zistíte, že pocit voľnosti je vám bližší, a preto sa nebojte predĺžiť pauzu navždy. Ak vám však polovička a chvíle strávené s ňou budú chýbať, tak bola prestávka správnym rozhodnutím.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 00:33