Túžite po šťastnom a zdravom vzťahu? Držte sa týchto pravidiel.dreamstime
StoryEditor

Šťastný vzťah môže mať každá z vás: Takto predídete nevere, ktorá dokáže zničiť všetko

15.12.2022, 19:00
Vzťahy

Nevera je bohužiaľ realitou veľkého množstva súčasných vzťahov. Kvôli nej vznikajú povrchné romániky, manželstvá končia rozvodom a deti prichádzajú o rodinu. Myslíte si, že sa jej dá vopred predísť? Určite, áno. Nevere môžete naložiť spôsobom, ktorý si zaslúži. Držte sa týchto pravidiel a verte či nie, váš vzťah nič nezlomí.

Nech už sú príčiny nevery akékoľvek, vybudovať si po nej u partnera stratenú dôveru či pocity bezpečia si vyžaduje roky tvrdej práce, no aj tak sa to napokon mnohokrát ani nepodarí. Bohužiaľ, ak váš vzťah už raz ohrozí nevera, je veľmi ťažké hasiť jej dôsledky. Omnoho jednoduchšie by bolo, ak by ste sa jej snažili vopred predísť. Ako na to? Vďaka týmto piatim spôsobom ochránite vzťah od všetkého zlého.

Sex je všeliek

Aby ste predišli nevere či iným vzťahovým problémom, v prvom rade je dôležité praktizovať udržiavací sex. Teda taký, ktorý si s partnerom vedome plánujete a pravidelne vykonávate len preto, aby ste sa nezasekli na mŕtvom bode a neprišli o kontakt či intimitu. Sex je jednoducho všeliek.

Riešte problémy, neodkladajte ich

Odkladáte problémy na inokedy, obraciate sa prekážkam chrbtom a myslíte si, že sa vyriešia samé? Chyba. Či už sa jedná o staré krivdy, neuzavretý spor ohľadom financií alebo absenciu vysvetlenia k danej situácii, Vždy by ste sa mali snažiť doriešiť každý konflikt do úspešného konca. Totiž, ak to necháte tak, s nevyriešených problémoch sa stane veľká kopa, cez ktorú len tak neprejdete.

image

Snažte sa s partnerom vyriešiť problém do úspešného konca.

dreamstime

Vyskúšajte niečo nové a zaujímavé

Keď ste na začiatku vzťahu, všetko je akési ružové, no postupom času sa pocity blaženosti a erotickej fascinácie začnú znižovať. Ak túžite udržať lásku v chode aj naďalej, rozhodne by ste mali s partnerom prežívať nové veci. Môžete spolu vyraziť na hory, kúpiť si vysnívanú erotickú hračku alebo zobrať svoju polovičku na rande do reštaurácie, kde ste sa spoznali. Verte či nie, zamilovanosť a adrenalín sa do vzťahu okamžite vrátia.

Buďte vďačné

Vyčítate partnerovi neporiadok v kuchyni, máte neľútostné poznámky na jeho plnšie brucho alebo si nedokážete odpustiť žiarlivostné scény na akomkoľvek mieste? Prestaňte s tým. Všetky takéto negatívne maličkosti vrhajú vzťah do nemilosti a partnera v ústrety tajným románikom. Skúste sa omnoho viac zamerať na to dobré a s polovičkou pravidelne oslavujte dobré správy, ktoré majú vyššiu mieru oddanosti, intimity, dôvery a spokojnosti.

Pravidelne vzťah kontrolujte

Čo je to kontrola vo vzťahu? Nebojte sa, nemusíte pozerať partnerovi do telefónu alebo ho sledovať po ceste do práce. Kontrolou myslíme vyhradiť si čas len pre seba a dať si s partnerom záležať na tom, aby ste sa vzájomne informovali, ako sa vo vzťahu cítite, čo vám vadí, čo by set potrebovali. Takáto pravidelná kontrola pomôže vyriešiť problémy skôr ako uzrú svetlo sveta.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:12