Odstráňte tieto nezdravé každodenné návyky a tešte sa s kvalitného sexu.dreamstime
StoryEditor

Tieto nezdravé každodenné návyky môžu za váš stagnujúci sexuálny život: Pozor na ne

20.12.2022, 17:00
Vzťahy

Stagnuje vám to s partnerom v posteli? Mali by set vedieť, že sexuálny život je neodmysliteľne spojený s vašim celkovým zdravím. Avšak, ak sa o svoje zdravie poriadne nestaráte, odzrkadlí sa to aj pri intímnostiach. Nebojte sa, všetko sa dá ešte zachrániť. Stačí, ak sa zbavíte týchto nezdravých každodenných návykov, ktoré môžu za stagnáciu v posteli.

Ak máte pocit, že váš sexuálny život v posledných mesiacoch stagnuje, môžno je najvyšší čas zistiť, prečo to tak je. V prvom rade by ste sa mali zamerať na svoje sexuálne zdravie, ktoré neovplyvňujú len choroby alebo užívanie antikoncepcie. Libido totiž nie je len záležitosťou príťažlivosti, niekedy ho môžu narušiť aj veci, ktorým by ste za vinu pokles sexuálnej vitality nedávali. Na tieto každodenné návyky si dajte pozor.

Nedostatok spánku, nedostatok sexu

Kvalitný spánok je dôležitý vo všetkých aspektoch života, a preto sa s jeho deficitom netreba zahrávať. Nielenže nedostatok spánku vedie k únave a narúša imunitu, ale vo veľkom dokáže ovplyvniť sexuálny život. Ak túžite po dobrom sexe, doprajte si s partnerom sedem až osem hodín ničím nerušeného spánku.

Zanedbávate cvičenie

Nielen v posilňovni oceníte silu, flexibilitu a vytrvalosť, ale aj v posteli. Ak sa vyhýbate športovým aktivitám, nečakajte, že si v intímnom živote veľmi užijete. Totiž, cvičenie zrýchľuje srdcovú frekvenciu a zlepšuje prietok krvi, čo stimuluje pohlavné orgány. Úplne stačí tridsať minút každý deň, ktoré venujete napríklad chôdzi či jóge. Skúste to a neoľutujete.

image

Nedostatok pohybu je následkom stagnácie v intímnom živote s partnerom.

dreamstime

Spálňa len na odpočinok

Mnoho párov berie spálňu len ako miesto odpočinku a nie väčšiny intímnych chvíľok. Ako si predsa máte užiť sex, keď v posteli pracujete na notebooku, keď sú okolo vás rozhádzané detské hračky alebo máte blízko posteli fotku svojej svokry? Takéto prostredie vo vás nikdy nevyvolá chuť na sex. Skúste preto prispôsobiť atmosféru miestnosti aj na intímnosti.

Zlé stravovacie návyky

Nie je žiadnym tajomstvom, že správna a vyvážená strava je kľúčová pre ľudské či sexuálne zdravie. Aby ste zvýšili prietok krvi a zlepšili intímne chvíle s partnerom, pridajte do svojho jedálnička potraviny obsahujúce zinok či vitamín B, ktorý nájdete napríklad v losose, tuniaku alebo kuracom mäse.

image

Zlé stravovacie návyky ovplyvňujú sexuálny život.

dreamstime

Fajčenie a nadmerné pitie

Negatívny vplyv na sexuálne zdravie má aj fajčenie či nadmerné pitie. Možno ste to nevedeli, no obe tieto veci dokážu spôsobiť neschopnosť dosiahnuť orgazmus a poškodiť sexuálnu výkonnosť. Samozrejme, pohár vína či jedna cigareta nikomu nezaškodí, no ak túžite po kvalitnom sexe, nemali by ste to s ničím preháňať.

Vyhýbate sa masturbácii

O masturbácii sa rozpráva veľmi málo párov a ešte menej ju praktizuje, pretože si myslí, že by im narušila sexuálny život. Opak je však pravdou. Masturbácia vám môže pomôcť objavovať, čo sa vám páči a podporuje sexuálnu túžbu. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 19:24