Užite si s partnerom milovanie aj bez kupovaného lubrikačného gélu. Toto sú jeho prírodné náhrady.dreamstime
StoryEditor

Zabudnite na kupované lubrikačné gély: Nahraďte ich produktami z chladničky či špajze

16.12.2022, 17:00
Vzťahy

Sex bez lubrikačného gélu u vás neprichádza do úvahy? Ak vaša vagína nie vždy spolupracuje podľa vašich predstáv, predtým než siahnete po tejto zázračnej fľaštičke, skúste sa poobzerať aj po lacnejších a prírodnejších produktoch, ktoré vám so zvlhčením pomôžu rovnako. Užite si s partnerom milovanie bez zbytočného obmedzenia vďaka produktom z chladničky či špajze.

Príčin, prečo vaša vagína nespolupracuje tak, ako by mala, môže byť viacero. Našťastie, proti nedostatočnej vlhkosti sa dá bojovať. Ak si chcete s partnerom užiť pohlavný styk bez akýchkoľvek problémov, mali by ste zabudnúť na kupované lubrikačné gély a radšej siahnuť po prírodnejších alternatívach. Stačí, ak sa pozriete do vašej chladničky či špajze. Neuveríte, čím všetkým môžete nahradiť lubrikačný gél.

Prírodné oleje

Či už siahnete po kokosovom, jojobovom, olivovom, mandľovom alebo avokádovom oleji, už po prvom použití si bez neho milovanie nebudete vedieť predstaviť. Ani jeden z nich nie je pre vašu pošvu nebezpečný, dokonca kokosový olej vám môže pomôcť pri liečbe kvasinkovej infekcie. Naopak, zabudnite na detský olej či vazelínu, ktoré podporujú vznik baktérii vo vagíne.

Aloe vera

Gél z rastlinky aloe vera sa často používania na upokojenie popálenej pokožky, no keďže výborne kĺže, skvele funguje aj ako prírodný lubrikant. Či už si ju vypestujete samy doma alebo kúpite v obchode so zdravou výživu, sex s ňou si užijete hladko a bez problémov.

image

Aloe vera ako náhrada lubrikantu

dreamstime

Jogurt

Jogurt vo vagíne? Môže sa vám to zdať divné, no tomuto bielemu zázraku nemožno uprieť jeho užitočnosť. Keďže v sebe ukrýva prospešné baktérie schopné liečiť pošvové infekcie, za ktoré môžu bazény, šport či zaparenie lona, môže byť ideálnou náhradou za kúpený lubrikačný gél. Nielenže si vďaka nemu užijete kvalitnejší a pohodlnejší sex, ale udržíte mikroflóru v čreve a pošvu zdravú.

Vaječné bielky

Vaječné bielky sa väčšinou používajú pri varení alebo ako maska na tvár. Vedeli ste však, že vám môžu poslúžiť aj ako alternatíva lubrikantu? Keďže sú klzké a zvlhčujúce, zabezpečia vám príjemné milovanie bez zbytočných obmedzení.

image

Vaječné bielky ako náhrada lubrikantu

dreamstime

Náhrady lubrikantu najprv otestujte

Ak sa rozhodnete, že do svojho intímneho života začleníte jednu z týchto náhrad lubrikantu, mali by ste postupovať opatrne. Prírodné mazadlo najprv naneste na inú časť svojho tela a sledujte reakciu. Pokiaľ sa objaví pálenie či svrbenie radšej náhradu nepoužívajte. Ak ju zabudnete otestovať a po pohlavnom styku zaznamenáte vaginálny výtok alebo nezvyklý zápach, takisto náhradu radšej vynechajte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 09:31