Mastutbácia nie je hanba. Toto sú dôvody, prečo ju praktizovať pravidelne.dreamstime
StoryEditor

Nepraktizujete ju? Mali by ste, masturbácia so sebou totiž prináša nespočetné množstvo výhod

14.12.2022, 10:00
Vzťahy

Síce je prirodzená, neškodná a dokonca aj podľa vedcov užitočnejšia než každodenné umývanie zubov, stále sa nájdu ženy, ktoré popierajú jej význam pre zdravý sexuálny vývin človeka. Nepraktizujete masturbáciu ani vy? Pozrite sa, čo sa stane s vašim telom, ak sa jej prestanete hanbiť a začnete ju vykonávať pravidelne.

Mnohí o nej nehovoria, pretože je považujú za kontroverznú alebo sa jej jednoducho hanbia. Ale prečo? Masturbácia je všeobecne odporúčaná ako zdravé sexuálne správanie, ktoré nepomôže len vám ako jedincovi, ale aj sexualite v páre. Nielenže vďaka nej môžete byť šťastnejšie a uvoľnenejšie, ale aj viac uspokojenejšie v pohlavnom živote. Je dôležité, aby ste si uvedomili, že je kľúčová pre sexuálny vývoj, pretože vám dáva príležitosť zistiť viac o vlastnom tele a sexuálnej reakcii, čo pomáha aj vášmu partnerovi dozvedieť sa, čo sa vám páči a č naopak nie. Pozrite sa, prečo by ste mali začať praktizovať masturbáciu.

Skvelá pri bolestivej menštruácii

Trpíte pri menštruácii nepríjemnými bolesťami, kŕčmi či inými ťažkosťami? V tomto prípade by ste sa mali okamžite obrátiť na masturbáciu. Nielenže vám pomôže s bolesťami v podbrušku, ale dokáže zatočiť aj s nepríjemnou migrénou.

Zlepší vám náladu

Určite ste už počuli o tom, že účinok orgazmu na mozog je porovnateľný s účinkami heroínu. Čo to znamená. Masturbácia totiž podporuje tvorbu hormónu lásky, takže sa vďaka nej už nebudete cítiť skleslo, bez nálady či nesústredenie. Vyskúšajte ju a neoľutujete, váš mozog sa v momente reštartuje a zlepšíte si deň.

Zabráni vzniku infekcii

Síce zvyknú masturbovať najmä muži, no práve u žien má ukájanie sa množstvo zdravotných výhod. Keďže sa pri vzrušení a orgazme otvára krčok maternice, jeho svaly sa sťahujú a odchádza sekrét, ktorý je plný baktérii. Vďaka tomu vám sebauspokojovanie môže pomôcť ako prevencia infekcie krčka maternice a močových ciest. Takisto sa však masturbáciou zbavíte psychického napätia, nespavosti a spevníte si panvové dno.

Zlepší dýchanie

Ak vás trápi alergia alebo mávate problémy s dýchacími cestami, masturbáciu by ste mali povýšiť na každodenný rituál. Podľa vedcov dokáže totiž orgazmus uvoľniť upchatý nos a tým môže byť príjemnejšou alternatívou, ako návykové nosné kvapky.

Bojovníčka proti depresiám

Masturbácia je taktiež skvelou zbraňou v boji proti stresujúcim situáciám a depresiám. Môžu za to hormóny endorfíny, ktoré sa pri nej vylučujú do mozgu. Keď sa k tomu ešte pridá zvýšené sebavedomie, nižší tlak a silnejšie srdce, rozhodne neexistuje dôvod na to, aby ste ju nezačali praktizovať pravidelne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 02:31