Existujú ľudia, ktorých vzrušujú naozaj nevšedné veci.dreamstime
StoryEditor

Láska k dažďu či tme: Toto sú nevšedné fetiše, o ktorých ste rozhodne nikdy nepočuli

01.12.2022, 19:00
Vzťahy

Fantázii, najmä tej sexuálnej, sa medze nekladú. Keď sa povie slovo fetiš, každej z vás určite napadne vzrušenie spojené s nohami, prípadne s latexom. Dokonca ste už určite počuli aj o nejakých fetišoch, z ktorých sa vám zdvíhal žalúdok. Našťastie, my sme si pre vás pripravili nie najnechutnejšie, ale tie najnevšednejšie. Pozrite sa, čo všetko dokáže ľudí vzrušovať.

Fetiš bol kedysi označovaný ako uctievanie predmetov, ktorým sa pripisovala magická moc. Ak sa však bavíme o charakteristike fetišu súčasnosti, ide o úchylku, ktorej podstata nie je priame vzrušenie z osoby, ale z jej rôznych častí, prípadne predmetov, s ktorými manipuluje. Či už je to vzrušenie spojené s nohami, latexom alebo balónmi či hraním sa na dospelé bábätko, niektoré fetiše sa jednoducho vymykajú kontrole. Existujú však aj také, o ktorých ste pravdepodobne nepočuli. Nie sú nechutné, ale nevšedné a prekvapivé.

Vzrušenie z temnoty a tmy

Existujú ľudia, ktorých priťahuje ticho tmy, keď svetlo zhasne a ruch života ustane. Temnota pre nich predstavuje tajomnosť a zároveň pokoj. V momente, ako sa ocitnú na tmavom mieste, začnú premýšľať nad životnými otázkami. Na rozdiel od ľudí, ktorých trápi nespavosť, tieto osoby túžia po tme, pretože neviditeľnosť im dáva silu, cítia sa plní energie, inšpirácie a kreativity.

Vzrušenie z vojenskej uniformy

Nie, vzrušenie z vojenských uniforiem nepredstavuje ženy, ktoré zbožňujú mužov v takomto oblečení. Ide o osoby, ktoré sa neustále obliekajú do vojenských farieb. To znamená, že iné ako tričko zelenej farby, maskáče namiesto džínsov či kanady na nich neuvidíte. Keďže pre uniformy sú charakteristické vlastnosti ako autorita, moc, disciplína, povinnosť a sila, danú osobu, ktorá nosí tento typ oblečenia, vzrušuje pocit predstavovať každú jednu z týchto vlastností.

image

Niektorých ľudí vzrušuje nosiť vojenskú uniformu.

dreamstime

Vzrušenie z dažďa

Tešíte sa, keď vonku žiari slniečko na jasne modrej oblohe? Možno ste to nevedeli, no existujú ľudia, ktorí naopak milujú sivé nebo plné ťažkých daždivých mrakov. Radi sa nechávajú pokropiť dažďom, upršané počasie ich vzrušuje a vnáša do duše pokoj. Dážď im dodáva energiu, inšpiruje k tvorivosti, a preto dokážu stráviť obrovské množstvo času sledovaním počúvaním šumu padajúcich kvapiek.

Vzrušenie z cintorínov

Cintoríny väčšina ľudí vníma ako miesta posledného odpočinku svojich blízkych. Aj vy ich pravdepodobne navštevujete za účelom navštíviť niekoho známeho, priniesť kvety, skrášliť hrob a odísť. Avšak, chodia medzi nami ľudia, ktorí majú osobitnú záľubu v cintorínoch a hroboch. Toto pokojné prostredie ich vzrušuje najmä kvôli vôni čerstvej pôdy, sviečok, machom obrasteným náhrobným kameňom a niekedy ja zvláštnym náhrobkom či majestátnym stromom. Zbožňujú prechádzať sa po starých cintorínoch, kde na hroboch čítajú mená a dátumy zosnulých.

Vzrušenie zo stromov a lesov

Možno aj vy máte niekoho vo svojom okolí, kto vníma stromy empatickejšie ako ľudí. Takýto typ človeka miluje sadenie, starostlivosť a dokonca aj rozhovory so stromami, ktoré im podľa nich aj odpovedajú. Nielenže majú k stromom a lesom úctu, ale prechovávajú k nim intenzívnu vášeň, útechu a hlboké spojenie. Často môžete takýchto Ľudí nájsť v nejakej environmentálnej organizácii, ktorá recykluje všetko, čo sa dá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:08