S matkou vášho partnera môžete vychádzať. Stačí, ak pri nej nikdy nevyslovíte tieto veci.dreamstime
StoryEditor

Chcete vychádzať so svojou svokrou? Tieto vety jej radšej nikdy nehovorte, sú zakázané

30.11.2022, 17:00
Vzťahy

Každá z vás chce s rodičmi svojho priateľa či manžela vychádzať dobre. Samozrejme, nie vždy sa to dá a častokrát s nimi musíte prežívať napätý vzťah, a to najmä so svojou svokrou. Aby sa atmosféra medzi vami ešte nezhoršila, existujú vety, ktoré by ste jej radšej hovoriť nemali. Ak nechcete zbytočne prilievať olej do ohňa, na toto si dajte pozor.

Oslovujete svoju svokru „mamička“ a trávite spolu voľné chvíle alebo si naopak nemôžete prísť na meno? Či už s ňou vychádzate alebo nie, predsa len, je to matka vášho syna, s ktorou nemôžete mať naštrbený vzťah donekonečna. Aby vaše spoločné stretnutia neskončili vždy katastrofálne, mali by ste sa riadiť pravidlom „jedným uchom dnu, druhým von“ a predovšetkým by ste si mali dať pozor na štipľavé poznámky. Ak chcete ako tak vychádzať so svojou svokrou, nikdy nevyslovujte tieto vety, ktorými zbytočne prilejete olej do ohňa.

„Vždy si len na jeho strane.“

Možno si myslíte, že svokra sa vždy snaží držať stranu svojmu synovi, nie je to tak. Áno, pred vami to síce nikdy nevysloví, no ak si všimne, že sa k vám partner nechová pekne alebo má názor, s ktorým ona sama nesúhlasí, určite mu to dá najavo, ale medzi štyrmi očami. Aj keď svoje dieťa miluje nadovšetko, túži po tom, aby bolo správnym, vychovaným a milujúcim človekom. Práve z tohto dôvodu by ste jej nemali hovoriť nič v tomto zmysle.

 „Prečo si to svojho syna nenaučila?“

Keď vyslovíte túto vetu, pravdepodobne začnete kráčať po tenkom lade, s ktorého niet úniku. Skúste si predstaviť, ako by ste sa cítili, keby niekto kritizoval vašu výchovu? Určite by vaša reakcia nebola príjemná, a preto sa nemôžete čudovať, ak svokra zareaguje takisto. Nech ho naučila alebo nenaučili čokoľvek, je to predsa jej výchova, ktorú by ste nemali súdiť.

 „Kedykoľvek môžeš prísť. Sme tu vždy pre teba.“

Túto vetu obvykle vypustíte z úst len preto, aby ste boli zdvorilé. Ak ju však chcete povedať svokre, musíte ju myslieť skutočne vážne. Kedykoľvek totiž znamená kedykoľvek, vrátane nedeľného obeda alebo vo večerných chvíľach, keď si s partnerom užívate intímne chvíle. Radšej preto povedzte "ozvite sa, keď k nám budete chcieť prísť, radi vás uvidíme. "

image

Vychádzate so svojou svokrou alebo nie?

dreamstime

 „Nestojím o tvoj rady.“

Takmer každá svokra sa vám bude snažiť vtĺcť od hlavy svoje rady, no nemusí to znamenať, že jej dáte najavo váš nesúhlas. Skúste jej rady púšťať jedným uchom dnu a druhým von. Poďakujte jej za názor, ale urobte si po svojom.

 „Urobím to radšej ja.“

Ak máte nejaké deti, je jasné, že sa o nich túžite starať iba vy. Veď predsa, nikto ich nepozná tak dobre ako vy samé. Na druhej strane vaša svokra takisto vychovala dieťa a neublížila mu. To znamená, že sa o to vaše dokáže postarať, prebaliť ho či nakŕmiť. Neodmietajte ju preto zakaždým a nechajte ju urobiť to, po čom túži.

 „Sme zaneprázdnení. Dnes sa to nehodí.“

Chcete sa s vami svokra stretávať častejšie najmä kvôli deťom? Ak vám jej návšteva nevyhovuje, navrhnite radšej iný termín, no neodmietnite ju surovo. Pamätajte, že nie je len vaša svokra, s ktorou si nerozumiete, ale aj stará mama vašich detí. Dovoľte je stráviť čas s deťmi na pieskovisku a urobte si čas len pre seba.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 08:29