Dokonalé herečky sú v každej krajine.dreamstime
StoryEditor

Predstieraný orgazmus nie je len doménou žien. Herecké schopnosti majú aj muži

28.11.2022, 15:00
Vzťahy

Predstieranie orgazmu nie je ničím výnimočným. V nejednom anonymnom prieskume ženy priznali, že musia predviesť isté herecké zručnosti na to, aby dokázali svojmu partnerovi, že ich dostatočne uspokojil. Niektoré dámy tiež uviedli, že ich partner dokonca nikdy neprekukol to, že v posteli zahrali malé divadielko.

Kým vášmu partnerovi síce pohladíte ego, vám nezostane nič iné, len sa zmieriť s tým, že možno sa ani nabudúce nebude konať žiadna explózia, a vy ju opäť budete musieť len predstierať.

Ženy versus muži

V partnerskom vzťahu by skutočne malo tak jednému, ako druhému z dvojice záležať na tom, aby jeho partner dosiahol vyvrcholenie. Ženy však majú k happy endu o niečo dlhšiu cestu ako muži a orgazmus pre mnohé z nich vôbec nie je samozrejmosťou. Dlhšia predohra, sexuálne hračky či nájdenie tej najideálnejšej polohy však môžu v tomto prípade veľmi pomôcť. Mnoho žien si však myslí, že ak nedosiahnu orgazmus, ich partner bude sklamaný a práve preto im na záver sexu doprajú toto divadlo. No ak ste si mysleli, že vám to vaši muži zjedia vždy aj s navijakom, ste na omyle. Väčšina mužov totiž presne vie, kedy to hráte a kedy predstieranie nie je vôbec potrebné. Zároveň jedným dychom dodávajú, že aj napriek tomu, že by svojej partnerke dopriali ten najlepší orgazmus, ak sa tak neudeje, neberú to ako svoje či jej zlyhanie. Práve naopak. Radi urobia všetko preto, aby to bolo nabudúce lepšie.

Kde je najviac herečiek?

Nedávne prieskumy zverejnili vcelku zaujímavé štatistiky. Naprieč niekoľkým štátmi podrobili ženy niekoľkým indiskrétnym otázkam. Jednou z nich bola práve otázka, či už niekedy predstierali orgazmus. Podľa výsledkov sú najlepšími herečkami Francúzsky. Až 50% z nich nielenže niekedy orgazmus predstieralo, ale ho dokonca predstierajú pravidelne. V tesnom závese za nimi sú vášnivé Talianky a horkokrvné Španielky. Okolo 41 % žien z Anglicka a Nemecka tiež nevie vždy dosiahnuť vrchol a nezostáva im teda iné, len opäť predviesť kúsok svojho hereckého umenia. Kto vie prečo do prieskumov neboli zapojené aj slovenské ženy. Možno by bilanciu trošku vylepšili, alebo?

Od predstierania k nevere

Štúdie však dospeli aj k iným záverom. Jeden z nich je obzvlášť šokujúca a to, že pokiaľ žena nevie so svojim partnerom dosiahnuť orgazmus a neostáva jej nič iné, len ho prestierať, je oveľa viac náchylnejšia k nevere. Kto by totiž nechcel mať uspokojivý sexuálny život? A ak to nejde doma, čo ak to pôjde niekde inde?

A čo muži?

Ak ste si mysleli, že muži pri sexe nepotrebujú žiadne herecké schopnosti, ste na omyle. Pravdou je, že predstieranie orgazmu síce priznalo len okolo dvoch percent opýtaných mužov, no kto vie, či to úplne korešponduje s realitou. Až 4% žien totiž tvrdí, že aj ich partner orgazmus len hrá a ony ho prekukli aj napriek výkonom hodných Oscarov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 09:25