Spánok pred sexom? Rozhodne áno.pexels
StoryEditor

Krátky spánok pred sexom skvalitní váš sexuálny život

22.11.2022, 15:00
Vzťahy

Každý by si prial mať dokonalý a funkčný sexuálny život aj po rokoch manželstva či partnerstva. Realita je však taká, že pod tlakom bežných povinností a dní, na sex častokrát nielenže nezostane čas, ale ani energia či chuť.

Nemusí to však byť vždy také zlé. Stačí krátky spánok pred sexom a aj vaše či partnerove výkony budú zrazu oveľa zaujímavejšie. To, že spánok pozitívne pôsobí aj na váš sexuálny život, potvrdzujú aj niektoré štúdie.

Spánkom k lepšiemu sexu

Spánok, ako iste dobre viete, je liekom na mnoho vecí. Vaše telo počas spánku naberá novú energiu a regeneruje. A to je jeden z dôvodov, prečo aj sexu prospieva výdatný spánok. Už v roku 2015 boli na ženách vykonané štúdie, podľa ktorých im oddych prospel natoľko, že samé iniciovali sex, ba dokonca aj vzrušiť sa bolo pre ne omnoho jednoduchšie.

Zlý spánok – zlý sex

Oproti tomu je nutné povedať aj to, že telo negatívne reaguje ak spánku nemá dostatok. Je totiž v strese a ako dobre viete, počas stresových situácií sa zvyšuje aj hladina kortizolu v krvi. Kortizol je zabijakom testosterónu a tým pádom aj vašej chuti na sex. A hovoríme tak o mužoch, ako aj o ženách. Aj tie totiž majú testosterón, hoci nie v takej miere ako muži.

Ruka v ruke

Spánok a sex idú spolu ruka v ruke. Čím lepší spánok máte, tým je aj garancia dobrého sexu oveľa vyššia a naopak. Po dobrom sexe je aj váš spánok hlbší a kvalitnejší. Ak máte za sebou stresujúci deň a vaša hladina kortizolu je vyššia ako po iné dni, orgazmus proti nemu dokáže zabojovať a rozpustiť ho. Celkom jednoduché, čo poviete? Navyše počas sexu sa zvyšuje produkcia oxytocínu. Vďaka tomuto hormónu lásky budete nielen spať ako bábätko, ale aj vaša nálada sa výrazne zlepší.

Urobte si harmonogram

Aj keď má spontánny sex svoje čaro a je neskutočne vzrušujúci, jeho plánovanie má pre vás v niektorých prípadoch isté benefity. Podľa odborníkov je totiž pre vzťah veľmi dôležité, aby vôbec k nejakému sexu došlo. A pokiaľ ste zavalení prácou či inými povinnosťami, práve toto je cesta k tomu, aby ste si obaja s partnerom vyčlenili čas jeden na druhého. Okrem toho aj odchod do postele v rovnakom čase bude pre vaše zdravie len a len prospešný. A čo tak úplne zmeniť dlho zaužívané zvyky a namiesto večerného sexu si ho prehodiť na ráno? Stačí si dať budík o niečo skôr a začnete tak ráno vzrušujúcou aktivitou, ktorá vás bez pochyby naštartuje na celý deň. Alebo si sex nenechávajte až na chvíľu, keď sa presuniete do postele a ledva držíte otvorené oči. Ak partnerovi doprajete chvíľku rozkoše pred, alebo po večeri, iste nebude namietať a vy ho tým pádom nebudete neustále odmietať v momente, kedy jediné nad čím rozmýšľate, je spánok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:41