Nešetrite vyznaniami lásky ani po rokoch.pexels
StoryEditor

Šťastné páry si aj po rokoch hovoria tieto slová. Nezabúdajte na ne ani vy!

27.10.2022, 18:00
Vzťahy

Tie z vás, ktoré žijú dlhodobo vo vzťahoch vedia, že niekedy dokážete v hneve či sklamaní povedať veci, ktoré vás následne veľmi mrzia. No nedajú sa už vziať späť. Ešte šťastie, že vás váš partner dokonale pozná a niektoré vaše výbuchy berie s veľkou rezervou. A samozrejme, platí to aj opačne. Slovami však dokážete nielen raniť, ale prejaviť aj pozitívne emócie. A v neposlednom rade ubezpečiť: O láske k vášmu partnerovi, o vďake, o uznaní.

Aj keď si poviete, že na čo slová, dôležité sú činy, občas každý potrebuje počuť slová milujem ťa, ďakujem za všetko. Je to základ pre to, aby váš vzťah napredoval a bol aj po rokoch stabilný. V slovník ľudí, ktorí spolu žijú v pekných vzťahoch, nikdy nechýbajú tieto slová.

Milujem ťa

Sú páry, ktoré si slová milujem ťa, mám ťa rád hovoria denne, ale skôr je to taká tá formulka, ktorou ukončia napríklad telefonát. Je to zvyk. Nejdeme hodnotiť či je to dobré či zlé a samozrejme ani to, či to pre niekoho nie je plytvanie slovami, ktoré by v inej situácii mali úplne iný náboj a mali by vyvolať tie správne emócie. Každopádne, vyznaniami lásky by ste ani po rokoch vzťahu nemali šetriť. Vystihnite tú správnu chvíľu, keď ste napríklad s partnerom osamote a povedzte mu, ako veľmi ho ľúbite, čo pre vás on aj váš vzťah znamená.

Záujem

Už aj obyčajné otázky: „ako sa máš“, „ako bolo v práci“, „ako sa cítiš“, dajú vašej polovičke jasne najavo, že máte o neho záujem. Aj on tak nadobudne pocit, že vás naozaj zaujíma a môže sa vám zdôveriť s vecami, ktoré ho trápia, alebo naopak, z ktorých má radosť. Zdieľanie vašich vnútorných emócií ako aj zážitkov či skúseností s partnerom, je pre váš vzťah veľmi dôležité.

Ďakujem

Niektoré veci vám po rokoch zovšednejú a beriete ich ako samozrejmosť. Však si len samé predstavte. Poďakuje vám vždy váš partner či deti za to, že ste navarili? Alebo že ste im upiekli ich obľúbený koláč? A poďakujete partnerovi za to, že nečakane vybehol na nákup či za to, že povysával aj napriek tomu, že ho o to nikto nežiadal? Iste, sú to samozrejmé veci, ktoré by mali byť pri spolužití úplne prirodzené, no slovo ďakujem je bonus, ktorý ho možno aj v budúcnosti nakopne, aby vás chcel opäť prekvapiť.

Ty to dokážeš

Občas každý prežíva situácie, počas ktorých sa spochybňuje. Či už v práci, alebo aj doma – ako rodič, partner, priateľ. Podporte vášho partnera. Povedzte mu, ako veľmi v neho veríte. Vymenujte mu jeho schopnosti o ktorých on sám pochybuje. Povedzte mu v čom vyniká a je výborný. A aj napriek tomu, že v prvom rade musí veriť sám sebe, vaša podpora mu môže byť hnacím motorom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 10:37