Neuveríte, ako dlho by mal trvať sex. Nie je to ani dlho, ale ani krátko.dreamstime
StoryEditor

Ako dlho by mal trvať sex? Síce sa hovorí, že čím dlhšie, tým lepšie, no nemusí to platiť vždy

16.10.2022, 18:00
Vzťahy

Podľa niektorých by mal sex trvať minimálne pol hodinu, naopak, iným stačí pár minút. Väčšina si však myslí, že čím dlhšie, tým lepšie, a to vôbec nie je správne. Pri dlhotrvajúcom milovaní si totiž môžete spôsobiť nepríjemné bolesti či iné zdravotné komplikácie. Aby ste si milovanie užili a nabili sa pozitívnou energiou, pozrite sa, ako dlho by mal trvať váš sex.

Samozrejme, každá z nás si túži sex poriadne užiť, no väčšina si myslí, že milovanie nás môže uspokojiť naozaj len vtedy, keď trvá dlhšie. Veď predsa, ak svojho partnera milujete, nevadí vám stráviť aj celú noc milostnými radovánkami. Rozkoš však môžete zažiť aj za omnoho kratší čas a dokonca lepšiu ako pri príliš dlhom milovaní. Totiž, ak sa s partnerom oddávate sexu naozaj dlho, môžete si spôsobiť bolesti a zdravotné komplikácie.

Bolestivý a nebezpečný pre ženy

Pridlhý sex nie je rozhodne dobrý najmä pre ženy. Nielenže môže byť pre vás nepríjemný, ale aj bolestivý. Práve z tohto dôvodu sa ho zo zdravotnej stránky neodporúča praktizovať. Pri dráždení sa totiž sliznica ľahko podráždi a pošva stráca vlhkosť. Vtedy už ale nepociťujete rozkoš, ale skôr bolesť a dráždenie mechúra, ktoré vzniklo ako následok dlhotrvajúceho udierania do iných orgánov v brušnej dutine. Neznamená to však, že je pre vás ideálny krátky pohlavný styk. Veď predsa, každá žena uzná, že za tak kratučký čas sa nestihne uspokojiť podľa svojich predstáv. Samozrejme, sú príležitosti, kedy mu môžete podľahnúť, no musí ísť o naozaj výnimočnú situáciu. Ani dlho, ani krátko, koľko by mal teda trvať sex?

Vášeň aj rozkoš za pár minút

Sex, ktorý vás nevyčerpá, nabije pozitívnou energiou, pri ktorom zažijete kvalitné uspokojenie a hlavne, ktorý bude bezpečný pre oboch partnerov, by mal podľa odborníkov trvať maximálne trinásť minút. Ak je sex dlhší, môže byť pre vás únavný a ak je naopak kratší, zase nedostatočný. Optimálna hranica na trvanie sexu je preto trinásť minút, počas ktorých stihnete zažiť vášeň, rozkoš a aby toho nebolo málo, budete mať okamžite pozitívnu náladu, nebude vás bolieť hlavy či mechúr a dokonca si posilníte imunitu. Neznamená to však, že pri sexe musíte s partnerom sledovať stopky. Veď predsa, pri sexe by ste si mali vychutnať danú chvíľu, a preto by malo vaše milovanie trvať toľko, koľko vám to bude vyhovovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 06:05