Títo ľudia mávajú viac sexu než ostatní.dreamstime
StoryEditor

Ľudia s týmto sfarbením vlasov majú najviac sexu. Aj podľa vedcov sú skvelými milencami

25.06.2022, 18:00
Vzťahy

Nie sú to čierne, hnedé ani blonďavé vlasy, ale ryšavé. Keďže je ľudí s týmto sfarbením vlasov veľmi málo, výskumníci sa nimi zaoberajú viac ako kýmkoľvek iným. Nedávno dokonca zistili, že ryšavci majú najviac sexu a radia sa k tým najlepším milencom.

Ryšavého človeka si všimnete okamžite. Môže za to najmä jeho príťažlivosť a šarm, ktorý sa vďaka niečomu nevysvetliteľnému odlišuje od ostatných. Síce sú ľudia s týmto sfarbením vlasov medzi nami už od nepamäti, ich popularitu vyzdvihli predovšetkým osobnosti ako Ed Sheeran, princ Harry alebo Slovenka Táňa Pauhofová. Okrem rôznych mýtov, ktoré sa o nich v spoločnosti šíria, existujú výskumníci, ktorých ryšavo-vlasí ľudia fascinujú. Nedávno zistili niekoľko zaujímavých vecí, ako napríklad to, že mávajú viac sexu než ľudia s hnedými alebo blonďavými vlasmi.

image

Ryšaví ľudia majú v živote vďaka farbe vlasov niekoľko výhod.

dreamstime

Ryšavci sú jedineční

Ak poznáte nejakého ryšavca alebo ním sami ste, poďakovať sa môžete génu, ktorý je označovaný ako MC1R. Ryšavosť totiž podľa vedcov vzniká vďaka mutáciám na tomto géne a zdediť ho môžete len v tom prípade, ak majú vaši rodičia rovnakú farbu vlasov. Nie je to však jediná vec, ktorou sa ľudia s hrdzavým sfarbením môžu pýšiť. Niektoré výskumy potvrdili, že majú väčšiu pravdepodobnosť stať sa ľavákmi, než u ľudí, ktorí majú akúkoľvek inú farbu vlasov. Ďalšou z výhod je, že sa v starobe nemusia báť šedivenia. Predovšetkým je ryšavých ľudí na svete veľmi málo, a to len 2% z celej ľudskej populácie. Najviac ich môžete stretnúť v Škótsku alebo Írsku. Nedávne výskumy dokonca zistili, že ryšavci majú šťastie aj v oblasti sexu.

Mávajú viac sexu a lepší orgazmus

Podľa vedcov majú ľudia s ryšavými vlasmi najviac sexu. Čo to znamená? Pohlavnému styku venujú týždenne viac času než iný a tiež mávajú viac sexuálnych priateľov ako blond či tmavovlasí ľudia. Ženy, ktoré sa narodili ako ryšavky, dosahujú orgazmus častejšie ako blondíny či brunety. Toto zistenie súvisí najmä s tým, že sú oveľa citlivejšie na dotyk a na zmenu teploty reagujú rýchlejšie. Takisto majú vyšší prah bolesti, a preto môžu ľahšie dosiahnuť orgazmus. Keďže majú ryšaví ľudia vrodený šarm, vedcov zaujíma aj dôvod prečo to tak je. Zistili, že ľudia s hrdzavým sfarbením vlasov majú sladkú pižmovú vôňu tela. Nielenže sú vďaka nej pre okolie príťažliví, ale aj neodolateľní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 11:00