Ten pravý nepríde, ak budete robiť tieto chyby.unsplash
StoryEditor

Nedarí sa vám nájsť toho pravého? Toto sú najčastejšie dôvody, prečo ste stále single

08.06.2022, 06:00
Vzťahy

Hľadáte lásku, ale máte pocit, že je to márne? Nebojte sa, nie ste samy, kto túži po spoločníkovi na cestu životom. Síce sa hovorí, že každý človek má na svete svoju druhú polovičku, no možno robíte práve tieto chyby, kvôli ktorým sa vám ju nedarí nájsť.

Mnohé ženy majú problém nájsť alebo udržať si partnera. Buď nevedia ako, alebo si jednoducho zvykli na to byť single. Ak po láske naozaj už dlho túžite, mali by ste sa snažiť zamerať na seba a chyby, ktoré robíte pri hľadaní toho pravého. Veď predsa, nie len tak sa hovorí, že niekto na vás určite čaká. Skúste sa zamyslieť, čo robíte zle. Iba tak môžete zvýšiť šancu, že svoju spriaznenú dušu niekde nájdete. Tomuto sa popri tom snažte vyhnúť!

Čakáte alebo sa snažíte až príliš

Je jasné, že keď hľadáte, nemôžete chodiť každý týždeň na zoznamovaciu párty alebo prechádzku do mesta s pocitom, že niekde za rohom na vás určite niekto čaká. V realite je to práve naopak. Ten pravý vám do života vstúpi vtedy, keď ho nehľadáte. Na druhej strane sa však stáva, že mnoho žien túži po partnerovi na celý život, no nič preto nerobí. Je normálne, že ste z hľadania unavené, ale vyhýbať sa druhým a sedieť doma pred televízorom nie je najmúdrejší nápad. Skúste sa príliš nesnažiť, ale ani nie úplne rezignovať. Verte či nie, príde to nečakane.  

Princ na bielom koni nepríde

Už ako malé dievčatá ste túžili po princovi na bielom koni a nemyslíme si, že je to v súčasnosti inak. Ak ste stále single a hľadáte lásku na prvý pohľad ako z hollywoodskeho filmu, robíte chybu. Nemôžete sa nastaviť na to, že chcete všetko alebo nič. Muž vás nemusí zaujať hneď na prvýkrát, niektorí totiž potrebujú postrčiť a dostať viac príležitostí na to, aby sa prejavili. Veď predsa aj láska či prvé motýliky v bruchu sa začnú objavovať až na štvrtom či piatom rande.

image

Žiadny princ na bielom koni neexistuje.

dreamstime

Ako vplývate na svoje okolie?

Predtým, než sa rozhodnete znovu hľadať toho pravého, mali by ste sa zamyslieť, ako pôsobíte na svoje okolie. Platí totiž, že akú energiu vysielate, taká sa vám aj vráti. Ste neustále nešťastná a čakáte, že vás z depresie a úzkosti niekto vytiahne? Alebo ste jednoducho príliš uzavretá do seba a nikoho si k sebe nepustíte? Viete, je krásne, ak si vystačíte na všetko samy, no potom sa nemôžete čudovať, že vás nikto nechce. Takisto, ak ste ženou, ktorá miluje zábavu a piatkový večer na párty, nemôžete čakať, že si nájdete seriózneho muža na celý život. Skúste sa zamerať na seba a zbaviť sa negativity alebo správania, ktoré by vášho budúceho partnera rozhodne nepriťahovalo.

Nič pre vás nie je dostačujúce

Najhoršie, čo môžete pri hľadaní partnera urobiť je, že sa budete príliš zamýšľať a kalkulovať, či je pre vás naozaj tým správnym. Možno sa stane to, že kým nájdete odpovede, vášho budúceho prestanete baviť alebo ho jednoducho odplašíte. Je úplne normálne, ak máte veľké nároky, ale prílišné vyberanie sa vám môže vypomstiť. Je mladší, starší, tmavovlasý alebo má pár kíl navyše? Skúste mu dať šancu, keď sa skrížila jeho cesta s tou vašou, má to svoj význam. Veď predsa, často sa ľuďom stáva, že sa zamilujú do niekoho, o kom sa im nikdy ani nesnívalo.

Vek je len číslo

Častým problémom pri hľadaní partnera býva aj vek. Mnoho žien si totiž myslí, že keď sa dostanú do určitého veku, patria do starého železa, ktoré už nikto nikdy nebude chcieť. Kto vám povedal, že lásku môžete stretnúť len do tridsiatky či nanajvýš štyridsiatky? Toho pravého predsa môžete nájsť v každom veku. Nevnímajte čísla ako najväčšiu prekážku, ktorá vám bráni otvoriť dvere láske. Ak to pochopíte, začnete vnímať samy seba trochu inak, vďaka čomu si prestanete robiť ťažkú hlavu z vecí, ktoré naozaj nemajú význam.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:43