Spriaznená duša je osoba, pri ktorej sa cítite výnimočne.unsplash
StoryEditor

Viete o sebe všetko a navzájom sa dopĺňate? Zistite, či ste našli svoju spriaznenú dušu na celý život

11.05.2022, 15:00
Vzťahy

Takmer každý sníva o tom, že raz nájde človeka, ktorý ho bude dopĺňať, počúvať a predovšetkým mu bude vo všetkom dokonale rozumieť. Spriaznenú dušu však nemusíte hľadať len v partnerovi, ale aj príbuzných alebo priateľoch. Zistite, či máte takúto osobu vedľa seba.

Spriaznenou dušou môže byť hocikto. Sestra, brat, partner alebo jeden z vašich priateľov. Je to osoba, pri ktorej máte pocit, že ste ju poznali ešte pred vašim stretnutím. Panuje medzi vami silné puto, ktoré sa vyznačuje najmä porozumením. Spriaznená duša by mala mať blízko k vašim názorom, pocitom či dilemám. Ak ste ju našli práve vo svojej polovičke, máte skvelú príležitosť zažiť úspešný vzťah. Podľa prieskumov majú takéto typy spojenia omnoho menšiu rozvodovosť a považujú sa za jedny z najtrvácnejších. Zistite, či máte po svojom boku niekoho, kto je presne ako vy.   

Spoznali ste sa, malo to tak byť

Stretli sa vaše duše v správnom čase? Je ťažké povedať, kedy je ten správny čas, no nemáte sa čoho báť, príde to vo chvíli, keď to budete najviac potrebovať. Spriaznené duše sa nestretnú ani v najhoršom, ani najlepšom období života. Spoja sa až vtedy, keď budú poznačené jazvami, no zahojené a pripravené znovu milovať. Spoznať spriaznenú osobu nie je vôbec ťažké. Jednoducho, budete sa pri nej cítiť inak a výnimočne. Budete mať pocit, že ju poznáte už dlhý čas, a práve z toho dôvodu ju už nebudete chcieť pustiť zo svojho života.

Bezpečie nadovšetko

Spriaznenú dušu beriete ako rodinu, nie ste len priatelia či partneri. Cítite pri nej niečo, čo nedokážete vysvetliť, a to najmä bezpečie. Máte pocit, že ste našli svoje druhé ja, ktoré vám do duše prinieslo pokoj a rovnováhu. Komu zavoláte, keď sa chcete pochváliť povýšením v práci či vyplakať na ramene kvôli hádke s partnerom? Alebo vám táto osoba zavolá skôr, než stihnete vytočiť číslo? Takúto spriaznenú dušu si strážte ako oko v hlave. Je to jeden z najkrajších darov, ktoré môžete v živote dostať.

Nájdená stratená polovica

Máte po svojom boku osobu, s ktorou sa vzájomne dopĺňate a vyvažujete? Mali by ste vedieť, že vytvárate to najúžasnejšie spojenie. Je jasné, že nemôžete byť úplne rovnaké. Keď sa stretnú dve duše, každá má v sebe niečo, čo sa môže od tej druhej naučiť. Veď predsa, hovorí sa, že protiklady sa priťahujú. Pri spriaznenej duši sa cítite ako keby ste našli svoju stratenú polovicu. Poznáte sa až príliš dobre. Či už sú to nedostatky, silné stránky alebo bolesti.  

Žijete podobným životným štýlom

Spriaznenú dušu môžete spoznať aj podľa toho, že ste sa navzájom zmenili k lepšiemu. Máte na seba obrovský vplyv a viete, že ste sa kvôli nej stali lepšou osobou. Za kým idete, keď potrebujete s niečím poradiť či pomôcť? Keďže máte také isté životné hodnoty a ciele, viete o vašich snoch či plánoch, dokážete sa vzájomne podporiť a posunúť vpred. Spriaznená duša je jednoducho osoba, ktorej priority sa zhodujú s tými vašimi.

Jej bolesť, vaša bolesť

Hovorí sa, že až v najhoršom človek spozná, kto bol jeho naozajstným priateľom. Ak ste spolu prežili ťažké obdobia a stále idete bok bo boku, potom ste našli svoju spriaznenú dušu. Či už je to rozchod, hádka alebo ťažká životná situácia. Osoba vedľa vás bude prežívať vašu bolesť, akoby bola jej. Dokáže vám pomôcť vysporiadať sa so všetkým a naviesť na správnu cestu. To dokáže iba ten, komu na vás naozaj záleží.

Stále v spojení

Nestretávate sa už tak často, nevoláte si alebo nepíšete? Iba so spriaznenou dušou môžete aj v ťažkom období a vo chvíľach odlúčenia cítiť silné emocionálne a duševné spojenie, aj keď spolu nie ste. Nemáte sa čoho báť, pretože to, čo medzi vami vzniklo, sa už nikdy nepretrhne. Jednoducho sa budete vzájomne podvedome cítiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:18