Vedeli ste, že keď zatajíte svojho partnera pred iným mužom, ide o mikroneveru?dreamstime/Antonio Guillem
StoryEditor

Smajlík ako dôvod rozchodu? Mikronevera je bezkontaktná, ale ničí čoraz viac vzťahov

07.04.2023, 09:15
Vzťahy

Pristihnúť svojho partnera in flagranti je dnes vzácnosťou. Určite nie preto, že by sa počet neverníkov znížil, iba si našli iné metódy. Dokázali by ste odpustiť výmenu šteklivých správ alebo je to pre vás dôvod na definitívne ukončenie vzťahu?

Verte svojmu úsudku

V mikronevere nemusíte byť vinníkom vy, ale aj váš partner. V takom prípade môže byť ťažké zachytiť znamenia, pokiaľ neexistujú žiadne zjavné stopy. Váš partner vám bez opýtania nepovie, prečo dvíha mobil pri večeri či spoločnom filme. Boj s pocitom zrady si ale musíte vyriešiť úprimným rozhovorom, len tak zistíte pravdu. Nechcete predsa dopadnúť tak, že mu tajne budete čítať správy na mobile.

V prípade odmietnutia pokusu o vysvetlenie vašich pocitov, dôvod na obavy určite pretrváva. Potom sa dostávate do fázy, pri ktorej rozmýšľate, na akých hodnotách bol váš vzťah založený. Pamätajte si: Nie ste paranoidná alebo hysterická, keď sa na to pýtate, takéto partnerove odpovede sú len formou gaslightingu.

Zistite, čo je pre vás skutočne správne

Niekedy tieto činy nie sú ani tak o príťažlivosti k inej osobe, ale skôr o príťažlivosti k novému ja. Pocit sebavedomia vie veľmi rýchlo zakryť zdravý úsudok a do povahy sa vkradne istá forma súťaživosti. Problémom potom môže byť aj to, ako vaše správanie vníma druhá osoba. Je to priateľský prístup? Odpovedá vám na signály rovnako intenzívne? Prehlbovanie takéhoto vzťahu vyvoláva otázky smerujúce k uvažovaniu o tom, ako v skutočnosti vnímate danú osobu a predovšetkým či ste naďalej iba v kamarátskej rovine.

Prehodnoťte tak nielen partnerov prístup, no aj ten svoj. Možno ste len chceli zistiť, čo všetko  „máte stále v sebe“ a ohúrenie vášho kolegu pre vás nie je až tak podstatnou záležitosťou. Keď však neviete z hlavy dostať jeho milý úsmev a neustále si čítate spoločné smsky, pre súčasný vzťah to znamená blížiaci sa zánik. Uvedomte si, čo máte a čo môžete získať, aby ste zbytočne nehrali na dve strany.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:16