Koľko ste za svoj život vystriedali sexuálnych partnerov?dreamstime
StoryEditor

Koľko sexuálnych partnerov by ste mali za svoj život vystriedať? To číslo vás prekvapí

04.04.2022, 10:00
Vzťahy
Dostali ste sa do nového vzťahu a bojíte sa, že raz príde na konverzáciu o bývalých partneroch? Mnoho ľudí sa bojí priznať, koľko ich bolo, pretože nevedia, aké číslo je prípustné a aké, naopak, nie. Odborníci však majú na túto desivú otázku jasnú odpoveď.

Mnoho žien a mužov sa bojí priznať skutočný počet sexuálnych partnerov, a to nie preto, že by si na nich nespomínali, ale boja sa reakcie. Pre niekoho je totiž veľa aj štyri a pre iného môže byť málo aj pätnásť. Táto téma sa práve z tohto dôvodu stala v spoločnosti tabu. Nech je už vaše číslo akékoľvek, nemali by ste zúfať, pretože odborníci našli odpoveď na to, aký je ideálny počet sexuálnych partnerov, ktorých by ste mali za svoj život vystriedať.

Nie len počet, ale aj dôvod je podstatný

Hovorí sa, že počet sexuálnych partnerov odzrkadľuje skúsenosti, ktoré človek vďaka nim nadobudol. Mnohí sa však zľaknú alebo ich odradí, ak má nová známosť za sebou veľké množstvo milencov či mileniek. Môže mať všetko, po čom ste kedy túžili, ale ak vystriedal v posteli niekoľko desiatok ľudí, asi niečo nie je v poriadku. Experti tvrdia, že väčšina žien toleruje pri mužskom pohlaví maximálne 15 sexuálnych partneriek a, naopak, pre mužov je už vyššie číslo ako 10 u žien odpudzujúce. Málokto túži v dnešnej dobe po niekom, kto má za sebou príliš búrlivú minulosť, pretože to môže zobrať tak, že je len ďalším v poradí. Pri počte sexuálnych partnerov by ste však vždy mali brať do úvahy vek, a teda ak má za sebou 20-ročný chlapec už niekoľko desiatok dievčat, jednoducho skúša a raz ho to prejde. Naopak, ak je číslo vyššie u 40-ročného muža, je dosť možné, že iba nedokáže nájsť tú pravú. Vždy sa teda v konverzácii o bývalých partneroch skúste najprv zamerať na dôvod a nie počet.

Pozor, toto je už príliš

Odborníci sú za viac sexuálnych partnerov, pretože je podľa nich vhodné, aby sa najmä mladí ľudia neuspokojovali so svojimi skúsenosťami a vyskúšali niekoľko partnerov pre porovnanie. Upozorňujú však na to, že veľký počet nemusí znamenať aj veľké skúsenosti, a to práve u tých, ktorí sa prikláňajú k chvíľkovým a povrchným vzťahom slúžiacich iba na sex. Za naozaj vysoké číslo sa považuje všetko od počtu 18, kedy by ste už mali spozornieť a uvedomiť si, že sa stávate promiskuitným. Ako sme spomínali, ženám vyšší počet nevadí, pretože nechcú zaúčať neskúseného. Naopak mužov odrádza vyšší počet a sú omnoho viac naklonení sexu s pannou. Predovšetkým, niektorých tento počet zaujíma len kvôli tomu, aby si urobili prehľad o konkurencii, ale môže sa stať, že vaša nová známosť nebude chcieť vedieť toto číslo. Aký je teda ideálny počet?

Aký je ideálny počet?

Niektoré prieskumy ukazujú, že pre väčšinu žien aj mužov je ideálne číslo dvanásť, ktoré podľa nich ukazuje, či je partner skúsený, dobrodružný, alebo otvorený experimentovaniu. Psychológovia a sexuológovia však tvrdia, že ideálny počet je ten, ktorý vo vzťahu nespôsobí problémy a pochybnosti o partnerovi. Podľa nich je preto najneutrálnejšie číslo 7 až 8 a tvrdia, že nižší počet neznačí tiež nič dobré. Ak mal človek za život len troch sexuálnych partnerov, môže byť pre niekoho neskúsený, čo potom veľmi ovplyvní nielen sex, ale aj vzťah. A práve z toho dôvodu zvyknú mnohí o tomto počte klamať, pretože sa boja, že budú pre novú známosť menej príťažliví. A koľko ste ich vystriedali vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 19:57