Vďaka Kegelovým cvikom môžete dosiahnuť silnejší orgazmus a mať dlhšiu výdrž.dreamstime
StoryEditor

Chcete si sex užiť naplno? Vďaka týmto jednoduchým cvikom dosiahnete silnejší orgazmus

30.12.2022, 18:00
Vzťahy

Dlhšia výdrž, lepší milostný zážitok aj spokojnejší partner. Tieto výhody môžete dosiahnuť vďaka niekoľkým jednoduchým a diskrétnym cvikom určeným nielen pre ženy, ale aj pre mužov. Kegelove cviky obohatia váš sexuálny život a dostanú vzťah na inú úroveň. Naučíme vás, ako na to.

Máte problém s dosiahnutím orgazmu, zvlhnutím či krátkou výdržou? Kegelove cviky, ktoré sú určené ako pre ženy, tak aj pre mužov, vám v tom môžu pomôcť. Vyvinul ich americký gynekológ Arnold Kegel na spevnenie svalstva panvového dna. Najprv slúžili len ženám, ktoré mali problém so vzrušením. Napokon sa ukázalo, že môžu pozitívne pôsobiť aj na mužský sexuálny život. Prečo by ste mali začať okrem brucha či nôh spevňovať aj panvové dno? Pretože práve toto svalstvo podporuje správne držanie tela, udržuje všetky vnútorné orgány vrátane močového mechúra a v neposlednom rade ovplyvňuje výkon v posteli. Tu však výhody Kegelových cvikov nekončia.

Príjemnejší sex a silnejší orgazmus

Okrem toho, že Kegelove cviky pomáhajú ženám posilniť panvové dno, dokážu zlepšiť vzrušenie a prekrvenie pohlavných orgánov. Môžete si tak vďaka nim omnoho viac užiť sex a rýchlejšie dosiahnuť orgazmus. Takisto sú skvelé pre ženy po pôrode či pre ženy trpiace inkontinenciou.

Čo sa pánov týka, tým môžu Kegelove cviky pomôcť v prípade, že ich trápi predčasná ejakulácia. Vďaka týmto cvikom sa v tele lepšie rozprúdi krv, čo vedie k udržaniu erekcie. Dokázaný je tiež pozitívny vplyv na zdravie prostaty. Pri pravidelnom cvičení sa budú vedieť páni kontrolovať a neskončiť hneď na začiatku. Naopak, ženy sa môžu postupne naučiť, ako stimulovať svojou vagínou partnera. Nie každá to vie, a preto môže byť pre muža vzácne a príjemné, ak ho niečím podobným v posteli prekvapíte. Kegelove cviky sú jednoduché a môžete ich vykonávať takmer kdekoľvek. Naučíme vás, ako na to.

Sú jednoduché a účinné

Princíp Kegelových cvikov je naozaj veľmi jednoduchý a zvládnu ich aj tí, ktorým šport nič nehovorí. Precvičovať budete lonovo-kostrčové svalstvo, ktoré môžete cítiť napríklad vtedy, keď sa snažíte zadržať moč. Toto svalstvo sťahujte a uvoľňujte v pravidelných intervaloch a snažte sa o to, aby ste mali uvoľnené boky a brucho. Nezabúdajte tiež pokojne dýchať. Pre skutočnú účinnosť by ste ich mali vykonávať niekoľko krát do dňa po 10 – 20 stiahnutí. Jednoducho držte svaly stiahnuté desať sekúnd a na ďalších desať ich uvoľnite. Na konci cvičenia môžete svaly rýchlo a bez prestávky sťahovať a uvoľňovať, aby ste si čo najviac uvedomovali pohyb svojho panvového dna. Kegelove cviky môžete robiť poležiačky, ale aj v stoji a svojím vlastným tempom a rytmom. Už po pár týždňoch môžete pri sexe cítiť prvé zmeny. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:58