Dokonalý muž existuje. Takéto by mal mať vlastnosti.dreamstime
StoryEditor

Dokonalý muž existuje: Toto sú niektoré z vlastností, ktorými by mal disponovať

22.03.2022, 06:00
Vzťahy
Áno, každá žena si predstavuje svojho dokonalého muža inak, no na niektorých preferenciách by sa zhodli takmer všetky. Či už je to starostlivosť, úcta alebo rešpekt. Sú skrátka vlastnosti, ktorými by mal dokonalý muž disponovať.

Aj keď sa hovorí, že dokonalosť neexistuje, každý predsa má nejaké sny a predstavy o tom, ako by sa mal správať a vyzerať partner. Na niektorých preferenciách by sa však zhodli takmer všetky ženy.

Muž s veľkým M

Dokonalý muž by mal mať charizmu. Mal by pôsobiť prirodzene a na nič sa nehrať. Nemusí vyzerať ako Brad Pitt či Channing Tatum, ale muž so správnou iskrou by mal vedieť, ako a čím ženu očariť. Takisto by mohol byť komunikatívny, ale zároveň by mal vedieť aj počúvať, a to so záujmom. Ženy oceňujú aj dávku humoru a príjemné lichotenie. Okrem charizmy by mal dokonalý partner disponovať aj mužnosťou, ktorá nám dáva pocit, že sa máme o koho oprieť. Ženy majú síce rady, keď vie muž prejaviť svoje city, ale ak to robí častejšie ako jeho partnerka, to ho rozhodne mužným nerobí.

Zdravá dominantnosť

Každý správny chlap musí vedieť, čo chce. Nehovoríme, že občas nemôže byť nerozhodný, ale mal by mať ujasnené základné životné ciele a vedieť, čo chce dosiahnuť. K rozhodnosti nepochybne patrí aj dominantnosť, hoci žijeme v dobe, kedy bývajú dominantné aj ženy. Samozrejme, ak sú v domácnosti dvaja silní partneri, muž by mal vedieť, kedy využiť svoju silu a kedy nie. O tom je práve tá dokonalosť, nájsť rovnováhu a vedieť sa prispôsobovať.

Starostlivý a romantický

Každú ženu poteší, keď sa o ňu partner vie postarať. Či jej varí čaj, keď je chorá, alebo vymasíruje unavené nohy po príchode z práce domov. Zároveň by mal vedieť, kedy ukázať svoju romantickú dušu. Nemusí to byť ani nič veľké. Ženám stačia maličkosti, ako napríklad kvety či raňajky do postele. Takéto drobnosti si ženy veľmi cenia, a preto sme ich zaradili do vlastností dokonalého muža.

Mať vlastné ciele

Len málokto chce mať pri sebe lenivého partnera. Ženy potrebujú vedľa seba muža, ktorý je cieľavedomý, má svoje plány, ale chce ich s niekým zdieľať. Partner bez motivácie je ako piate koleso na voze. Zdravé sebavedomie u mužov znamená, že dokážu pochopiť aj ambície ženy. Dokonalý chlap by mal byť tiež samostatný, a teda sa na všetko nepýtať a nečakať, že zaňho bude niekto rozhodovať v dôležitých či bežných životných situáciách.

Muž, ktorý sa o seba stará

Starať sa o seba a udržovať čistotu. Tento návyk by mal mať každý muž, nie len ten dokonalý. Nikomu predsa nie je príjemné, ak muž nedodržuje základné hygienické návyky a je to aj cítiť. Takisto to platí aj v domácnosti. Žiadna žena nechce byť slúžka, ktorá chodí a upratuje po svojom partnerovi. Všetko je ospravedlniteľné, pokiaľ sa to však nedeje na dennej báze. Žena túži po mužovi, ktorý vonia, vie sa vhodne obliecť, ale vie si aj upratať po sebe a pomôcť v domácnosti.

Chápavý muž

Nielen vplyvom hormónov vieme byť my ženy obšas poriadne nepríjemné a rozcitlivené. Dokonalý muž by to mal však chápať, rešpektovať a nesnažiť sa tieto stavy ešte zhoršovať. Ak cítime pochopenie a podporu, zlepší sa aj naše správanie a uvoľníme sa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 16:12