Prsty prezradia veľa.
StoryEditor

Pozrite sa mu na prsty, prezradia jeho veľkosť. Čo všetko ešte dokážete vyčítať z mužských rúk?

27.04.2023, 08:00
Vzťahy

Či už sú veľké alebo malé, mužské ruky vedia povedať naozaj dosť. Čím je mužský prstenník dlhší, napríklad v porovnaní s ukazovákom, tým bude dlhší aj jeho penis. Tieto výsledky potvrdil výskumný tím kórejských vedcov, ktorí meranie uskutočnili u 144 mužov. Ruky však toho majú na rováši oveľa viac.

Silné, mozoľnaté dlane alebo dlhé, šikovné prsty - podľa týchto znakov si môžeme vytvárať obraz o jeho kariére, prípadne záľubách. Sú tieto stereotypy mužských rúk pravdivé či nie? S tým nám veda veľmi nepomôže, no práve veľkosť mužskej ruky prezrádza veľa o jeho biológii. Štúdie ukázali, že navzdory akýmkoľvek rozmerom, daná veľkosť nám môže ponúknuť množstvo informácií, a to od športových schopností, cez sexuálny život až po spomínanú veľkosť penisu.

Keď vedci skúmajú ruky muža, príliš sa nezameriavajú na veľkosť samotnej ruky. Pozerajú sa na proporcie prstov. Predpokladá sa, že muži, ktorí majú relatívne dlhé prstenníky, boli vystavení vysokým hladinám testosterónu v maternici. To môže následne súvisieť s agresivitou, atletikou, sexualitou, inteligenciou a dokonca aj so schopnosťou obchodovať s akciami.

Vzorec pre dĺžku penisu

Štúdia publikovaná v časopise Asian Journal of Andrology odhalila, že muži s dlhšími prstenníkmi mali úmerne dlhší penis. Po zvážení veku, hmotnosti, výšky, dĺžky jednotlivých prstov a indexu telesnej hmotnosti u 144 mužov vedci zistili, že kľúčovou bola dĺžka medzery medzi ukazovákom a prstenníkom.

„Na základe týchto dôkazov navrhujeme, že pomer číslic môže predpovedať veľkosť penisu u dospelých,“ uvádzajú vedci. Pomer ukazováka a prstenníka označujú pritom ako pomer druhej a štvrtej číslice – 2D: 4D. „Vypočíta sa spôsobom vydelenia dĺžky ukazováka dĺžkou prstenníka. Čím menší je ukazovák, tým nižší je pomer 2D: 4D.“

Mužské ruky predpovedajú príťažlivosť

Štúdie sa tiež prikláňajú k tomu, že muži s dlhými prstenníkmi môžu byť náchylnejší k striedaniu žien, pretože sú príliš príťažliví. Hoci sa tým v žiadnom prípade neospravedlňuje podvádzanie, výsledky rozhodne stoja za pozornosť. Keď totiž výskumníci nechali 49 žien, aby posúdili atraktivitu rovnakého počtu mužov, domnienky sa im potvrdili. Muži s dlhšími prstenníkmi sa umiestnili na vyšších priečkach než tí druhí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 13:22