Prsty prezradia veľa.
StoryEditor

Pozrite sa mu na prsty, prezradia jeho veľkosť. Čo všetko ešte dokážete vyčítať z mužských rúk?

27.04.2023, 08:00
Vzťahy

Či už sú veľké alebo malé, mužské ruky vedia povedať naozaj dosť. Čím je mužský prstenník dlhší, napríklad v porovnaní s ukazovákom, tým bude dlhší aj jeho penis. Tieto výsledky potvrdil výskumný tím kórejských vedcov, ktorí meranie uskutočnili u 144 mužov. Ruky však toho majú na rováši oveľa viac.

Veľkosť rúk ma vplyv na jeho správanie k ženám

Muži s dlhšími prstenníkmi sa podľa výskumu, do ktorého sa zapojilo 78 mužov a 77 žien, častejšie usmievajú, sú schopní kompromisov, rozdávajú komplimenty a navyše pozorne počúvajú ženy. Čím dlhšie prstenníky mali, tým boli v blízkosti žien príjemnejší a všímavejší. Naopak, muži s dlhšími ukazovákmi sa podľa slov opýtaných žien s nimi častejšie hádali.

Veľkosť mužskej ruky naznačuje atletické schopnosti

Muži s dlhšími prstenníkmi mávajú väčšiu silu v rukách, bez ohľadu na ich vek či telesnú hmotnosť. Aj toto tvrdenie vychádza z výsledkov vedecky overenej štúdie, ktorá spája dlhšie prstenníky s prirodzeným atletickým nadaním a celkovou silou.

Veľkosť ruky a jej súvis s rizikom rakoviny

Na základe výskumu uverejneného v British Journal of Cancer je potvrdené, že u mužov s dlhšími ukazovákmi je riziko rakoviny prostaty podstatne nižšie než u tých s dlhšími prstenníkmi. Ak by sme sa chceli vyjadriť číslami, ide presne o 33% nižšiu pravdepodobnosť vzniku rakoviny u týchto mužov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:18